Dublarea pensiilor, un vis prea indepartat? (2)

Dublarea pensiilor,
un vis prea indepartat? (2)

0 77

Deschideti ochii si uitati-va:


1)???? Turism


·??????? Ungaria – 4% din P.I.B. se face din turism: un lac, doua capitale BUDA + PESTA si trei cazinouri;


·??????? Romania – 1,5% din P.I.B se face cu: Delta, manastiri, vale – deal, munte-litoral, etc.


2)???? Pamantul – bogatia unui popor


·??????? Olanda – 0,00 mp. pamant necultivat (miliarde de euro se fac din flori)


·??????? Romania – milioane de mp. de pamant necultivati – parloaga – (cate miliarde de euro irosite ?).


Guvernanti!


·??????? stimulati initiativa privata.


·??????? cereti ajutorul expertilor europeni – fara jena!


Luati modelul olandez! Au specialisti! Indrazniti si infiintati cu sprijin (finantare) guvernamental, sere de flori pe care sa le privatizati apoi urgent.


Veti ajuta romanii:


·??????? sa recupereze absenta unei experiente investitionale de peste 100 de ani, (daca nu le veti „privatiza” intre membrii Famigliei),


·??????? cu siguranta vom avea o productie de calitate atat pentru piata interna cat si pentru export.


O astfel de actiune nici nu presupune cheltuire a prea multi bani. Sa zicem ca veti folosi tot 640 milioane euro, dar ei vor aduce statului roman mai multe beneficii decat ajutorul (in valoare comparabila) acordat Rompetrolului lui Dinu Patriciu.


Pentru ilustrarea resurselor privind eliminarea unor cheltuieli bugetare, in paralel cu stoparea unor „scurgeri” de venituri, sunt suficiente doar doua exemple:


1) 4,2 milioane de euro chirie pentru un sediu AVAS pe? patru ani este o suma echivalenta cu costul unei constructii care la o norma de 8 mp/ persoana asigura birouri pentru 1.000 de persoane.


2) Pentru Baietii destepti din energie ?se vorbeste de profituri care s-ar cifra la cca. 1 miliard de euro anual.


?Apropo! Niciodata in presa nu au aparut toate elementele necesare ca un roman (fie fata, fie baiat) nu neaparat „destept”, sa poata calcula cat de cat exact, valoarea acestor profituri fabuloase, in care munca se reduce la …scriererea unei facturi. Oare de ce?


Pentru va tot veni vorba, multe din redevente (in special cea din petrol) sunt mult sub media internationala (!?). Oare de ce?


Si pentru a completa imaginea, va sfatuiesc sa va uitati de doua ori la cheltuielile inregistrate si de trei ori la prea pu?inele venituri realizate din marile monopoluri ale statului – LOTERIA NATIONALA, IMPRIMERIA NATIONALA, MONITORUL OFICIAL.


Fie ca e prostie, fie ca e complicitatea unora dintre voi, cerem ca voi, Guvernul Romaniei, sa nu va tot uitati la toate acestea ca la drobul de sare, ci sa actionati.


?


c) Reducerea sau eliminarea unor cheltuieli si impozite efectuate sau platite de pensionari (si nu numai de ei).


In sfarsit din multitudinea de masuri pe care ar trebui? sa le promoveze Guvernul Romaniei va vom selecta doua exemple.


1) Promovarea unui abonament unic la energie electrica si gaze naturale pentru fiecare consumator casnic (asadar, inclusiv pensionarii) a carui valoare sa reprezente 10% din salariul minim pe economie.


Astfel aceasta masura ar respecta cu strictete cerinta Uniunii Europene de aliniere a preturilor.


Astfel pe de o parte, orice societate romaneasca va plati pretul mediu de piata ca orice alta firma din Uniunea Europeana, iar pe de alta parte, orice cetatean roman? va pl?ti tot cat un cetatean din uniunea Europeana, adica 10% din salariul minim pe economie. Corelati-le rational!


2) Scutirea de la? plata impozitelor pe casa, teren si masina (doamne ce indignat ar fi tovarasul care a propus s? nu se dea ajutor social familiilor care au doua biciclete in proprietate) pentru toti contribuabilii care au un venit sub 10 milioane lei vechi pe membru de familie.


Stiti ce rezulta din toate cele prezentate mai sus?


Din insumare, pentru ca fiecare masura este cuantificabila, rezulta mult mai mult de 6,4 miliarde lei noi!


Asa ca sunt bani destui pentru ce ne-a propus Puterea cu atata greutate. Ma opresc aici cu analiza pentru ca numai din banii identificati mai sus… s-ar putea tripla pensiile.


?


Ion Ghe. Cumpana


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.