Drumuri la fel de proaste, rovignete mai scumpe cu 70 %

Drumuri la fel de proaste, rovignete mai scumpe cu 70 %

0 119

Dupa ce am avut parte de o bucurie din parte firmelor de asigurari care si-au marit cu peste 50% si chiar 100% valoarea pe care o vor suporta in cazul accidentelor rutiere, iata ca acum ne vedem siliti sa scoatem mai multi bani din buzunar si sa cheltuim mai mult pentru « luxul » de a ne da cu masina pe drumurile nationale.
Dupa principiul « am intrat in hora si trebuie sa jucam », efortul de a ne alinia la normele europene isi cere tributul. Asa ca, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, pretul rovignetelor va fi majorat cu 70%, masura fiind programata inca din anul 2002, printr-o ordonanta de urgenta care prevede alinierea treptata a preturilor la cele din UE. Conform noilor reglementari, de la 1 ianuarie 2008, rovigneta de o zi pentru autoturisme va costa un euro, iar pretul celei pentru sapte zile va varia intre 3 si 5 euro, in functie de gradul de poluare al masinii.
Soferii vor fi nevoiti sa plateasca intre 28 si 40 de euro pentru taxa de drum pentru un an de zile. Oare cum justifica aceasta majorare Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale in conditiile in care starea drumurile interjudetene este deplorabila in continuare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.