Drumuri brasovene si nu numai

Drumuri brasovene si nu numai

0 67


Aspectul de peisaj lunar care domneste pe soselele si bucatelele de autostrada din Romania fac orice comentariu aproape inutil.


Daca luam doar portiunile de drumuri nationale care strabat judetul nostru, ne dam seama ca vestita taxa Basescu, camuflata acuma in pretul carburantilor, este o apa de ploaie acida, care gaureste doar, fara alt folos, buzunarele platitorilor posesori de autovehicule.


Ori ca mergi spre Predeal, ori ca o iei spre Sighisoara, balciul este acelasi? Soselele par sa fi fost supuse unui tir de artilerie.


Dar si mai rau este sa te muste sarpele sa te duci spre Fundata sau Zarnesti prin Rasnov. Acolo este aratura curata si cei ce sunt obligati sa foloseasca aceste trasee declara cu mana pe inima ca, dupa fiecare drum, sunt pusi in situatia de a-si verifica suspensiile.


In acest sens poate fi amintit rasnoveanul care, datorita faptului ca si-a bagat in Service masina de cinci ori pana acuma, in ultima vreme, s-a suparat si, avand sange unde trebuie, a actionat in judecata Ministerul Transporturilor.


Nici in tara situatia nu se prezinta mai bine, caci carpelile de peste vara nu rezista decat atat cat sa aiba firmele de reparatii ce face in anul urmator.


Caci aici este buba.Se platesc de contribuabili o gramada de bani, firmele de asfaltare si reparatii sunt alese prin licitatie cu spranceana ridicata, si pe deasupra nici nu respecta retetarul asfaltului, caci stiu ca cineva, acolo sus, le iubeste si nu le controleaza. Si astfel nici nu? stii daca mai este cazul sa-ti iei masina sau este mai bine, cu banii care i-ai da pe ea, sa-ti procuri o parcela cu trifoi, o sa si un cal.


Caci promisiunile oricaror guvernanti postrevolutionari de imbunatatire a situatiei au fost doar vorbe in vant, in timp ce buzunarele unora dintre ei s-au tot umplut.


Nu ar fi cazul sa se mai schimbe foaia?


?


Dan Bota ??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.