Drumul Sercaia – Hoghiz in Parlament

Drumul Sercaia – Hoghiz in Parlament

0 155

Deputatul brasovean Mihai Dontu, cunoscator al problemelor judetului, vrea sa organizeze o expozitie de fotografie cu gropile din drumul judetean 104, cel dintre Sercaia si Hoghiz, numit de localnici si „Drumul Rusinii”.
In acest fel Dontu spera sa atraga atentia parlamentarilor si sa primeasca ajutor pentru a se gasi banii necesari reparatiilor, caqci drumul seamana cu un peisaj lunar.
Dupa cum am mai aratat, drumul a fost construit acum 60 de ani. El se intinde pe 25 de km, este plin de gropi si este circulat, zilnic, de sute de masini de mare tonaj, cu treburi pe acolo.
Nu de putine ori, din cauza acestui drum aproape impracticabil, pompierii si ambulantele nu au ajuns in timp util la locul de interventie.
Din cauza gropilor, localnicii l-au numit si „Drumul Rusinii“
Proiectul de reabilitare a ajuns, in luna martie, in atentia Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Costurilor de reabilitare a drumului ar putea ajunge la 50 de milioane euro.
Recent, locuitorii au protestat din nou, marsaluind cu tractoare si carute si blocand astfel circulatia, dar, aflandu-se tot timpul in miscare, Politia nu le-a putut interzice protestul.
Sa speram ca aceasta inedita forma de atentuonare a deputatului Mihai Dontu va sensibiliza pe cei in drep de a lua masuri, daca nu acuma, macar dupa alegeri si linistirea politicului, pentru ca in primavara sa se poata incepe lucrarile de reabilitare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.