Drujbarii istoriei …

Drujbarii istoriei …

0 96

Din cavernele democrației, din România educată în masă analfabet funcțional, se ridică noii drujbari ai istoriei României. După ce au distrus țara economic, educațional, moral … acum, cozile de topor se apucă să lovească adânc în memorie, cu misiunea asumată de a frânge orice legătură cu sinele țării, așa cum este ea.
Despre Daniel Șandru (foto), am mai scris (vezi AICI). Șandru este eroul care, în numele Guvernnului României, a emis un comunicat prin care a exprimat dorința interzicerii Cenaclului Flacăra, eveniment cultural considerat „diversiune ideologică”, una care „transformă cultura în propagandă”, ajungând până acolo încât a etichetat organizarea Cenaclului „un act de dispreț la adresa victimelor regimului comunist”.
Acesta este nivelul intelectualului cu două doctorate, Daniel Șandru. Boală și ură viscerală, frământări care l-au adus în stadiu de cârtiță: orb în fața realității și istoriei pe care o judecă având ca măsură … drujba!

Cenaclul Flacăra arde dracii din guvernul generalului Ciucă!

Tefelist-rezistent din stirpea trădător-vânzătorilor de țară USR/PLUS, Șandru s-a vopsit liberal, deși în codul genetic are adânc înfiptă gândirea stalinistă.
De la catedră, Șandru a fost bun de director la Opera din Iași, apoi, sculer matrițer în echipa PSD-ist/PNL-istului Chirica de la Iași, iar din luna Martie 2022 a fost numit de premierul Ciucă (o altă nulitate intelecturală cu titlu de doctor în științe), în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).
Din această funcție, Șandru face de râs titlurile de doctor primite la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, ceea ce nu miră. Ce surprinde este perfecțiunea cu care se încadrează și adaptează gândirii înguste, imbecilității la modă. În acțiunile idioate, finanțate sub umbrela Guvernului României, Șandru este depășit doar congenerul Alexandru Muraru, un alt imbecil din PNL, care calcă în picioare istoria și memoria României.
Ce ați construit voi, mă? Ce ați lăsat în urmă, de vă credeți în măsură să judecați, să tăiați, să cenzurați și să radeți oameni, evenimente, locuri, din memoria României?
Cine sunteți voi, mă? De unde ați apărut ca blestematele legiuni biblice, având sufletele măcinate, arse, de obsesia blestematei răzbunări pe un timp și pe oameni despre care nu știți mare lucru, la nivelul cărora nu vă veți ridica niciodată?

De unde ați luat domnilor Șandru și Muraru obsesia bolnăvicioasă a comunismului, câtă vreme la momentul Decembrie 1989 erați doi imberbi, evident de geniu: Șandru 15 ani, Muraru 7 ani? Sau pasiunea asta deloc inteligentă își are rădăcinile tocmai în frustrarea că regimul a căzut, câtă vreme voi demonstrați că aveați toate datele pentru a ajunge ideologi, constructori ai comunismului-socialist în România?
Absolut nimic nu vă recomandă în funcțiile pe care le ocupați, în proiectele pe care la inițiați făcâd praf imaginea Guvernului României. Măcar cu asta Daniel Șandru este de acord, arătând că (vezi comunicat AICI)
„Subliniez faptul că scopul nostru nu este să instituim delictul de opinie sau să facem poliție intelectuală, ci să înțelegem și mai ales să oferim instrumente și argumente educaționale, care pot fi folosite într-un demers mai larg de cunoaștere profundă a crimelor comunismului. Intenția IICCMER nu este aceea de a inventa presupuși «dușmani ai democrației», ci de a înțelege de unde vin și cum se manifestă pericolele la adresa acesteia. Un astfel de proiect nu poate fi unul de «condamnare» a comunismului, căci IICCMER nu are astfel de atribuții și nici instrumente ca atare.” – Daniel Șandru, președinte IICCMER
Dacă nu ai treabă, dacă nu ai în misiunea instituției, dacă nu ai cadrul legal, de ce te bagi singur în seamă, domnule Șandru? De ce îți arogi misiuni stupide care aruncă IICCMER și Guvernul României în ridiol? Ce treabă au Rusia și Belarus cu inventarea „unei tendințe insidioase de reabilitare a comunismului prin intermediul transformării simbolurilor sale în conținut destinat mai degrabă consumului de divertisment” în România? (vezi comunicatul intitulat „Barometrul nostalgiei comuniste„)
Sunteți bolnav, domnule Șandru. Din punct de vedere intelectual, sunteți grav bolnav și blocat în perioada stalinistă, așa cum sunt toți democrații care adoptă cenzura, interdicția culturală, în numele drepturilor și libertăților! De urgență, aveți nevoie de un medic care să vă trateze sufletul bolnav de ură, de suficiență, de prostia acută care vă domină, în ciuda doctoratelor.
Din Guvernul României nu observați pornografia, consumul de droguri, prăbușirea studiului – inclusiv la materia Istorie, nu observați creșterea galopantă a procentului de analfabetism funcțional (veți spune că nu aveți în sarcină), dar vă inventați o temă de lucru, pentru a demonstra o realitate: sunteți unul dintre analfabeții care conduc țara tot mai adânc în prăpastie.
Ați propus ca, începând de la 1 Februarie 2023, să numărați tricouri, cântece patriotice, evenimentele culturale și de divertisment, în care se vorbește necenzurat despre Istoria României.
Cum veți face asta, pentru a depăși granița … aproximativului? În baza cărui document legal veți transforma rapoartele aproximative în „instrumente educaționale adresate în principal elevilor din ciclul liceal de învățământ și nu numai”? Cum veți echilibra realitatea aproximativă rezultată din activitatea IICCMER, cu realitatea obiectivă, istorică, în care regăsim cu prisosință comisari ai gândirii, exprimării și educării, cum bine se observă că aspirați să ajungeți?

Dacă IICCMER ia ca exemplul „inițiative altor organizații și instituții din lumea întreagă, al căror scop este combaterea antisemitismului și consolidarea democrației”, de ce nu spuneți direct că, de fapt, misiunea Barometrului este o altă sculă de lucru a colegului de partid Alexandru Muraru, care vede români antisemiți la fiecare colț de stradă? De ce nu spuneți că misiunea Barometrului, odată cu menționarea Rusiei și Belarusului, este aceea de a multifațeta războiul ideologic din Ucraina?
Sunteți o rușine, domnule Daniel Șandru, de la PNL. O rușine pentru familia dumneavoastră, pentru orașul dumneavoastră, pentru Guvernul PNL-PSD-UDMR, pentru România, în ciuda sincurilor pe care le primiți exclusiv pe considerente politice. O RUSINE!

Dacă într-un document oficial, care poartă sigla Guvernului României, puteți scrie că „IICCMER constată existența unui curent de opinie menit să relativizeze natura criminală a regimului comunist din România, promovând în paralel ideea unei presupuse perioade de înflorire economică, politică și culturală a țării, cu precădere în intervalul în care la conducerea țării s-a aflat Nicolae Ceaușescu” … sunteți o rușine și un dezastru pentru Partidul Național Liberal! Nu faceți decât să reconfirmați Istoria.
Fie că vă place sau nu, veți fi obligat să acceptați realitatea și adevărul istoric.
România nu a fost niciodată mai puternică, mai independentă și mai bogată, decât a fost în perioada lui Ceaușescu. În acea perioadă, România s-a ridicat pe munca, pe efortul, pe educația, pe sudoarea ROMÂNILOR, fiind construite industrii, mii de școli, de spitale, de kilometri de cale ferată și șosele … pe care voi continuați să le vindeți și demolați, și după 33 de ani de falsă libertate.
Tragediile din perioada 1965-1989 (căci nu putem pune în cârca lui Ceaușescu ce a fost în perioada stalinistă) trebuie cunoscute, cercetate, analizate, înțelese în cadrul istoric. Această misiune extrem de complexă și profundă nu poate fi dusă, coordonată de un superficial, frustrat!

În timp ce vă manifestați și exprimați obsesiv la adresa perioadei comuniste, nu realizați, nu observați și nu vă deranjează crimele produse de democrație, cu precădere după 2010, odată cu reactivarea noii siguranțe a statului, Direcția Națională Anticorupție (DNA). Au murit oameni în condiții inumane, au fost distruse destine, familii … în numele statului de drept pe care îl reprezentați cu inacceptabilă lipsă de măsură, de rușine.
Vă voi da un punct de echilibru: numele Daniel Șandru, Alexandru Muraru și al altor aliniați la porțile cavernosului Occident, aidoma aliniaților la cavernosul stalinism, nu vor intra în Istorie dincolo de nivelul unor reziduuri infecte, care au accelerat și aplicat efectele criminale, odioase, la adresa memoriei, conștiinței și Istoriei României. Iată de ce, repet, sunteți o rușine!

Dan Tomozei
Sursa: dantomozei.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.