Dragoș Doroș – noul șef al ANAF

Dragoș Doroș – noul șef al ANAF

0 499

Dragoş Doroş (43 de ani), tax director în cadrul KPMG, a preluat oficial functia de presedinte ANAF dupa ce premierul Ciolos a semnat decretul de numire care a aparut in Monitorul Oficial de vineri. Doros, unul dintre cei mai buni specialisti in dreptul fiscal, a activat in principal in mediul privat, (EY, NNDKP, KPMG), dar a avut si o perioada scurta in care a ocupat functia de secretar de stat la Finante in Guvernul Mihai Razvan Ungureanu (in 2012). Postul de sef al Fiscului era vacant de la inceputul lunii februarie, cand premierul l-a demis pe Gelu Stefan Diaconu.

ANAF, vazuta ca una dintre cele mai birocratice institutii, are nevoie de o reforma consistenta. Potrivit unui proiect de reforma a institutiei, in urmatorii ani s-ar putea sa avem un ANAF condus de un board de specialisti cu prestigiu recunoscut, dupa modelul Fiscului american.

Deocamdata, institutia este vazuta de reprezentantii mediului de afaceri ca pe o veritabila masina de tocat hartii si timpul la cozi, desi in ultima perioada numirile in posturi cheie au vizat oameni tineri, venind din zona privata.

In planul eficientei, ANAF a intrat pe o traiectorie buna, veniturile bugetului general consolidat fiind in 2015 de 233,6 miliarde de lei, adica 33,1% din PIB, cu 9% mai mari in termeni nominali fata de 2014, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.