Două trenuri s-au ciocnit frontal, în apropiere de Ploiești!

Două trenuri s-au ciocnit frontal, în apropiere de Ploiești!

0 104

Incident pe calea ferată, așa cum nu s-a întâmplat până acum în România! Un accident feroviar s-a produs, miercuri, între Ploiești și Ploiești Triaj, în zona gării Ploiești Triaj. Două trenuri s-au ciocnit frontal, iar cel puțin 11 persoane au fost rănite mai serios, din 50 afectate de coliziune, printre acestea și mecanicii de locomotivă. O persoană a suferit politraumatisme și a fost preluată de elicopterul SMURD, urmând să fie transportată la un spital din Capitală. Potrivit unor informații, trenul personal care circula pe ruta Ploiești Sud – București era în mișcare, primise permisiunea de plecare din stația Ploiești Sud, conform semnalelor, care erau pe galben, iar trenul marfar, efectua manevre. Primul vagon al trenului de pasageri a fost distrus aproape în întregime. De asemenea, primele două vagoane ale trenului marfar, care transportau, se pare, zahăr, au deraiat. Primele informații indică faptul că trenul de marfă nu a respectat protocolul de circulație pe calea ferată, mecanicul de locomotivă ignorând semnalul pe linia de manevră, care indica oprirea și astfel a pătruns pe firul pe care tocmai se pusese în mișcare, plecând din stația Ploiești Triaj, trenul de persoane Mărășești – București Nord.

La fața locului au fost mobilizate importante forțe, pentru descarcerare, autospeciale de stingere, mai multe ambulanțe SMURD, autospeciale de terapie intensivă și de transport personal și victime multiple, precizează ISU Prahova.

Circulația trenurilor de pe această rută a înregistrat întârzieri considerabile. Norocul a fost că trenurile nu aveau viteză, pentru că, în caz contrar, s-a fi întâmplat o adevărată nenorocire…

,,O comisie de specialitate va ancheta acest accident și va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului”, se arată în comunicatul de presă al Companiei Feroviare Române. 

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.