Doua sectii de votare pentru romanii din R. Moldova

Doua sectii de votare pentru romanii din R. Moldova

0 344

Cetatenii romani aflati in Republica Moldova vor putea vota la referendumul privind destituirea presedintelui roman la una dintre cele doua sectii de vot deschise la sediul ambasadei Romaniei de la Chisinau si la sectia consulara a ambasadei, intre orele 08.00 si 20.00.


Dreptul de vot va putea fi exercitat in baza unui act de identitate valabil, respectiv cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pasaportul diplomatic, de serviciu sau titlul de calatorie.


Ambasada Romaniei de la Chisinau mai precizeaza ca toti cetatenii romani care voteaza in Republica Moldova, atat cei cu domiciliul in Republica Moldova, cat si cei cu domiciliul in Romania, vor completa o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu si-au mai exercitat dreptul la vot in aceeasi zi, in baza altui act de identitate. Misiunea diplomatica a Romaniei din Republica Moldova invita cetatenii romani fara documente de identitate valabile sa solicite in timp util sectiei consulare a ambasadei titluri de calatorie pentru a putea vota.


Procedura de eliberare a titlurilor de calatorie este simplificata in cazul in care persoanele interesate prezinta pasapoarte expirate de mai putin de un an sau alte acte de identitate cu fotografie, precum permisul auto. In acest caz, titlul de calatorie se va elibera in aceeasi zi. Daca persoana nu se poate identifica cu aceste documente, este necesara confirmarea identitatii de catre autoritatile romane competente, ceea ce ar putea dura cateva zile.


Pentru a obtine titlul de calatorie persoana interesata trebuie sa prezinte documentele de identificare si doua fotografii color recente, urmand ca la sectia consulara a ambasadei sa primeasca formularele necesare.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.