Doua mii de copii din judetul Brasov au ramas nevaccinaþi

Doua mii de copii din judetul Brasov au ramas nevaccinaþi

0 142

Multi parinti brasoveni se scalda pur si simplu in Inconstienta. Ei nu si-au dus copiii la vaccinat impotriva bolilor infecþioase, cum ar difterie, tetanus sau poliomielita, de parca ei, la vremea cand erau in scoala, nu au fost vaccinati.
Medicii au pornit o campanie de constientizare a importantei vaccinarii copiilor cu varste de pana la 14 ani.
Astfel, in perioada 27-30 aprilie, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica se vor deplasa in teritoriu, mai ales in zonele unde exista copii cu vaccinare nefacuta. Numarul acestora depaseste doua mii in judetul nostru, ei provenind din Fagaras, Codlea, Rupea si Zarnesti. Cauzele frecvent intalnite care au dus la neprezentarea la vaccin sunt, printre altele, refuzul parintilor, abandonul ºcolar, lipsa actelor de identitate sau domiciliul migrator, in cazul tiganilor
Acestea sunt rezultatele traiului intr-o democratie tampita, in care, datorita contextului politic, orice gest ce vine de la institutiile statului, mai ales aplicat grupurilor sociale mai de la coada intelectului, chiar daca spre binele lor, este privit si primit cu reticenta. Iar in cazul de fata, al vaccinarilor, cine nu vrea sa-si dea copiii la vaccinat, Dumnezeu cu mila, iar banii dedicati acestei actiuni pot fi cheltuiti mai cu folos in alte parti, ca sunt destule de facut si de imbunatatit in domeniul sanitar. De ce sa-i bagi omului cu forta binele pe gat? Daca este incapatanat, lasa-l sa sufere si, dupa ce se va convinge ca a gresit, va veni el, de la sine, sa te roage.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.