Dosarul Zambaccian, neconstitutional

Dosarul Zambaccian, neconstitutional

0 60


Dosarul “Zambaccian”, in care fostul prim ministru Adrian Nastase a fost inculpat pentru pentru luare de mita in forma continuata, santaj si trafic de influenta, alaturi de sotia sa Dana si ea acuzata de complicitate la luare de mita, urmeaza sa se intoarca la DNA pentru refacerea procedurii.


Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate invocata in dosarul “Zambaccian” de avocatii fostului premier care au contestat ancheta facuta de procurori. Dosarul fusese suspendat inca din martie, cand magistratii Curtii Supreme de Justitie au decis sa consulte Curtea Constitutionala asupra faptului ca numai Camera Deputatilor, Senatul sau presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor sau fostilor membri ai guvernului.


In aceste conditii, ancheta desfasurata de catre DNA in baza regulilor de drept comun, este lovita de nulitate si pentru dovediderea culpei ori nevinovatiei lui Nastase este necesara reluarea cercetarii la cererea Camerei Deputatilor, Senatului sau presedintelui Romaniei. Nu se stie daca Senatul sau Camera vor cere ancheta, iar daca presedintele o cere va da apa la moara speculatiilor potrivit carora dosarul a fost la comanda politica a presedintelui dornic sa-si anihileze adversarul care , se spune, l-a invins totusi in 2004.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.