Dosarul Cioaca nu pleaca de la Brasov

Dosarul Cioaca nu pleaca de la Brasov

0 95

rocesul lui Cioaca ramane pe rolul instantelor brasovene. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea de stramutare a dosarului la Bucuresti. Solicitarea fusese formulata de catre procurorii DIICOT Brasov, care considera ca politistul Cristian Cioaca si hackerul Adrian Nitu, cel care l-a ajutat sa acceseze neautorizat date din calculatorul Elodiei, nu pot fi judecati impartial la Brasov. Curtea de Apel brasov va continua luni procesul, iar Baroul Brasov a decis sa-i asigure hackerului un avocat din oficiu.
Motivatia cererii de stramutare a fost ca hackerul Nitu nu poate fi aparat de un avocat din oficiu, intrucat Baroul Brasov este si el parte in proces, fiind cel care a solicitat trimiterea in judecata a celor doi. Elodia Ghinescu, sotia disparuta a lui Cioaca, era avocat de profesie. Conflict de interese sau nu, Nitu va fi aparat totusi de un membru al baroului.
Urmatorul termen a fost fixat in prima zi a saptamanii viitoare. In acest proces, mama Elodiei este martor, iar fratele ei este curator. Politistul Cioaca si hackerul Nitu sunt acuzati ca au spart casuta postala electronica a Elodiei si au divulgat informatii private si profesionale din calculatorul avocatei disparute.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.