Dorin Lazar Maior arestat?!

Dorin Lazar Maior arestat?!

0 228

Santaj ! (?)


Aceasta este infractiunea pentru care procurorii de la Serviciul Teritorial Anticoruptie Brasov l-au retinut pe fostul deputat (PRM si PSD) Dorin Lazar Maior.


Maior L.D. a fost?exclus din PSD, fara vreo motivatie,?in anul 2004, (detinea functia de deputat), in urma unor actiuni directe impotriva ex presedintelui Ion Iliescu, responsabilizat de mortii din Revolutia din Decembrie 1989.


In prezent, acesta este presedinte al Consiliului National al Uniunii Nationale a Organizatiilor Revolutionare din Decembrie 1989 (UNORD 89) si al Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasilor Eroilor din Decembrie 1989.


Potrivit procurorilor, Maior, impreuna cu un Ovidiu Tition (cunoscut cu antecedente penale) si cu Florina Aprofirei au santajat, in lunile noiembrie si decembrie doi administratori ai unei societati comerciale si un director de banca.


Dorin Lazar Maior si cei doi complici ai sai au cerut 300.000 de euro (aproximativ 1.000.000 RON), pentru a nu da in vileag mai multe fapte savarsite de cei doi patroni si de directorul de banca. Pentru a intra in posesia sumei pretinse, Maior si Tition au recurs la mai multe actiuni de intimidare fizica si psihica, inclusiv la amenintari.


Dupa ce in data de 27 decembrie inculpatii Maior Lazar Dorin si Tition Ovidiu au fost prinsi in flagrant delict cu ocazia savarsirii unei infractiuni de santaj, in data de 28 decembrie 2006, cei doi au fost retinuti pentru savarsirea a trei infractiuni de santaj, si au fost prezentati Judecatoriei Brasov cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.


?


?


Sedinta publica – “fara public”!


Tarziu in noapte, pe la 3.00, dupa indelungi prelegeri, mai mult sau mai putin de fond, Dorin Lazar Maior a fost arestat.


Cel putin asa a decis instanta Judecatoriei Brasov, dupa cateva ore de deliberare, dupa ce procurorii DNA si-au sustinut probele din dosar asupra fostului deputat peremist (ulterior pesedist) si cele asupra complicelui sau la santaj, Ovidu Tition. Madatul de arestare are ca termen 29 de zile, dar poate fi recurat in 24 de ore, a sutinut aparatorul fostului deputat si al lui Tition, Lorette Luca.


Avocatul s-a abtinut in a comenta decizia instantei, insa, a lasat sa se inteleaga ca probele de la dosar nu ar fi suficiente pentru a dovedi vinovatia celor doi inculpati.


Se impune remarcat faptul ca, desi pronuntarea instantei ar fi trebuit sa fie publica, avocati, procurori si judecatori, precum si cei doi inculpati, dar si politistii care ii pazeau pe acestia din urma s-au? „introvertit” intr-un secret anonim intr-o sala de sedinta a Judecatoriei. Presa prezenta pana la finalizarea procedurilor, nu a avut acces la sedinta publica – “fara public”.


Singura urma ca in cladirea Tribunalului se intampla ceva era un mesaj sec ?pentru ochii jurnalistilor incomozi, scris de mana, pe o foaie A4 si lipit pe usa de la intrare in sala – „Sedinta Camerei de Consiliu”.


?Recursul se va judeca vineri 30 decembrie.


?


Simona Fanica&Marius OLA


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.