Doliu in Republica Moldova

Doliu in Republica Moldova

0 146

Sambata noapte a incetat sa mai bata inima ranita – nu de accident, ci de frumusetea impletirii versurilor, dar si de nedreptatile unei lumi prea dure si nedrepte – a unuia dintre cei mai mari poeti de limba romana de dupa Eminescu., cunoscutul Grigore Vieru.
Poetul a suferit un accident rutier pe cand se intorcea de la un simpozion de omagiere a marelui Mihai Eminescu.
„In semn de profunda durere in legatura cu moartea tragica a eminentului poet Grigore Vieru, clasic al literaturii nationale contemporane, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat decretul privind declararea zilei de doliu national si constituirea Comisiei de stat pentru organizarea funeraliilor poetului Grigore Vieru”, se spune intr-un comunicat al Presedintiei.
Compania Teleradio-Moldova va transmite funeraliile, iar in institutiile de invatamant se va comemora tragicul eveniment.
Pe 20 ianuarie se vor arbora in berna drapelele de stat, iar la ora 10 se va tine un moment de reculegere. Institutiilor si intreprinderilor li se recomanda sa tina cont, in programul lor, de specificul zilei.
Grigore Vieru va fi inmormantat in satul sau natal, Pererata, langa mama sa.
Ar fi frumos si solidar ca si guvernul Romaniei sa decreteze macar un moment de reculegere, la ora 10, cand romanii de peste Prut vor pastra acest moment de reculegere in memoria poetului Grigore Vieru, poetul moldovean care a iubit Romania la fel de mult ca pe propria tara si care niciodata nu a inteles de ce Prutul trebuie sa desparta un neam in doua.
Dumnezeu sa-l odihneasca printre corifei!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.