Doina Cornea despre Traian Basescu: cea mai primejdioasa demagogie

Doina Cornea despre Traian Basescu: cea mai primejdioasa demagogie

0 180


Disidenta Doina Cornea, al carei glas nu s-a mai auzit de multa vreme in arena politica, a acordat ?ziarului Ziua un interviu in care critica prestatia politica a lui Traian Basescu. Ea il acuza pe??presedinte?ca este ?insetat de putere si pe deasupra foarte vanitos.?Cornea crede ca acest melanj, sustinut de caderea in extaz a unor intelectuali care-l sustin pe presedinte fara rezerve, este deosebit de periculos, putand conduce la dictatura.


Ea aminteste ca pe un suport similar de admiratie s-a sprijinit Nicolae Ceausescu.


Potrivit Doinei Cornea, criza nu se datoreaza unor diferente de principii ori de programe politice, ci datorita dorintei lui Basescu de a concentra puterea in mainile unui nou partid unic PD. Ea considera ca presedintele a exploatat neprincipial popularitatea sa si sloganul intoarcerii la popor, el vrand nu mai multa legitimitate, ci monopol asupra electoratului DA si in consecinta mai multa putere. Cornea considera ca asazisa intoarcere la popor este cea mai primejdioasa demagogie, iar manevrele lui Basescu, precum rezultatul referendumului creaza precedente periculoase.


Disidenta este de parare ca desi Tariceanu nu-i nici el un politician model, are totusi tinuta morala, iar rezultatele guvernarii, dupa rezultate economice, ar fi pozitive.


In interviu Cornea revine la mai vechea sa pasiune: monarhia. Ea sustine ca o monarhie constitutionala ar aduce linistea si stabilitatea atat de dorite de romani.


Dar, Doina Cornea ramane doar un glas firav intr-o multime ce-l aclama cu spume pe Base. In plus, pana in prezent nici republica n-a dat rateuri. I-a pus la locul lor pe care cei au intins coarda. Rezultatul motiunii este un exemplu.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.