Doar spitalele performante vor supravietui la Brasov

Doar spitalele performante vor supravietui la Brasov

0 96

In judetul Brasov se vor desfiinta spitalele neperformante.
Prefectul Ioan Gontea impreuna cu directorii celor 12 spitale din judet, dar si reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate a Judetului Brasov (CASJ) au continuat dezbaterile privind reorganizarea spitalelor din judet.
Potrivit prefectului Ion Gontea, activitatea spitalelor trebuie gandita astfel incat unitatile sanitare sa devina performante: „In momentul de fata, multe dintre spitalele din judet, pe anumite specialitati, sunt deficitare din punct de vedere al calitatii actului medical, aspect ce poate fi demonstrat prin cercetarile privind gradul de multumire al pacientilor. In aceste conditii, se impune inchiderea acestor structuri. Nu putem sa mentinem «Chirurgia» de la Spitalul Municipal din Codlea, unde nu exista nici terapie intensiva, nici un anestezist foarte bun”.
Sursa citata sustine ca unitatile sanitare care nu pot furniza un serviciu medical de calitate, cum sunt cele din Sacele, Codlea sau Zarnesti, ar putea fi transformate in unitati medico-sociale, eliberand astfel Spitalul Judetean din Brasov de preluarea acestor cazuri.
Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov, dr. Marius Neculoiu, sustine ca problema reorganizarii spitalelor s-a pus in momentul in care s-a luat decizia reducerii cu 12% a bugetului alocat sanatatii, obiectiv ce ar putea fi realizat prin scaderea numarului de paturi din unitatile sanitare. „Pentru judetul Brasov, s-a pus problema inchiderii unor spitale mici fara impact mare asupra sanatatii, cum sunt cele din Codlea sau Sacele, urmand ca pacientii sa fie preluati de SCJU”, a declarat dr. Neculoiu. In viziunea managerului spitalului brasovean, „spitalele mici, cum sunt cele din Rupea, Victoria, Sacele sau Codlea, nu beneficiaza de aparatura medicala adecvata si ar putea fi transformate in centre de permanenta, unde sa se asigure garda, iar cazurile care necesita internare sa fie transferate la spitalele mari. In acest mod s-ar reduce numarul de paturi, fara a fi afectat Spitalul Judetean, care asigura 70% din urgentele din judet”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.