Doar doua farmacii brasovene si-au epuizat fondurile pentru februarie

Doar doua farmacii brasovene si-au epuizat fondurile pentru februarie

0 111

Nemultumit de situatia fondurilor existente in fiecare judet pentru medicamentele compensate si gratuite, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a solicitat cate un raport cu privire la situatia eliberarii acestor medicamente.


Raportul a fost finalizat si la nivelul judetului Brasov, el fiind prezentat prefectului Aurelian Danu si transmis Ministerului Sanatatii. Potrivit raportului, dupa aparitia H.G nr. 1842/2006 si a Ordinului Ministrului Sanatatii si al Presedintelui CNAS nr. 1781/558/2006, au fost incheiate cu furnizorii de servicii farmaceutice contractele pentru anul 2007, sumele fiind repartizate in conformitate cu normele legale in vigoare. S-au incheiat 103 contracte cu societati farmaceutice care isi desfasoara activitatea prin 163 de farmacii si puncte de lucru, valoarea pentru luna februarie 2007 fiind de 6.800.000 lei.


Raportul mentioneaza ca pana la 9 februarie, doar doua farmacii isi epuizasera valoarea de contract pe luna februarie 2007, in timp de celelalte 161 de farmacii cu circuit deschis elibereaza populatiei medicamente compensate si gratuite.


Aceste informatii au fost centralizate pentru a se identifica disfunctionalitatile existente, in vederea eliminarii acestora, astfel incat beneficiarii retetelor gratuite si compensate sa se poata aproviziona pe tot parcursul lunii cu medicamentele ce le-au fost prescrise.


Pentru ca cetatenii Brasovului sa se bucure de servicii medicale de calitate si de tratamentele corespunzatoare, Institutia Prefectului ne anunta ca, la sediul prefecturii, vor avea loc periodic sedinte la care vor participa sefii serviciilor publice deconcentrate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.