DNA da iama in UDMR

DNA da iama in UDMR

0 360

Dupa Zsolt Nagy, alti reprezentanti ai UDMR au intrat in vizorul DNA. Institutia a informat ca s-a declansat urmarirea penala impotriva unor membri ai UDMR, respectiv fata de deputatul Erdei Doloczki Istvan (instigare la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi), subprefectul de Satu Mare Szabo Stefan (abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite) si fata de Cseke Attil Zoltan – subsecretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului (complicitate la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi).


Potrivit procurorilor DNA, acuzatiile se refera la alocarea unor sume de bani de la bugetul de stat destinate realizarii unor programe ale comunitatilor locale, in favoarea unor comune din judetul Satu Mare administrate de primari UDMR, in detrimentul altora.


?


Informarea DNA survine declaratiilor facute de presedintele UDMR Marko Bela, de marti, in legatura cu faptul ca demnitari ai UDMR sunt chemati la DNA. Liderul maghiar si-a reafirmat nemultumirea fata de faptul ca demnitari ai Uniunii sunt chemati la DNA, fiind acuzati ca „pe temei de apartenenta politica sau etnica” au sustinut acordarea unor bani pentru comunitatile locale. „In Romania este o infractiune sa-ti ajuti electoratul, aceasta este traducerea acestei acuzatii si mentalitati”, a adaugat Marko Bela.


„Noi UDMR am deveni cei mai corupti in Romania, noi ungurii suntem cei care umblam cu banii statului. Nu pot sa tratez decat cu ironie si putina dezamagire acest lucru”, a adaugat presedintele UDMR.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.