DNA cara soarele-n casa cu sacul

DNA cara soarele-n casa cu sacul

0 68Telefonul fara fir anunta o descindere in forta a DNA (Divizia nationala) la ?Brasov, pentru o actiune ampla de verificare. Un anume sef,de partid si de mare institutie publica, cu dosare si procese fara egal in clasa politica. plecat in CO dupa ce s-a intors din vacanta, e in mare ancheta. De frauda, la bani publici, de evaziune, de spalare de bani, si de …restul scrie in Codul Penal.


Mmm, seceta mare in buzunare, basca bugetul intrat la apa si se apropie alegerile! Si cum altfel pot fi rezolvate aceste probleme decat prin activitate sustinuta? Ca nu vedem si rezultatele activitatii, e o problema de inzestrare biologica, chestiile foarte mici nu se vad cu ochiul liber.


Dar nu-i vina DNA. Institutia in cauza munceste pe branci, o munca solicitanta si eficienta aidoma celor din “Prostie omeneasca”, in care unul cara soarele-n casa cu sacul in loc sa sparga o fereastra, unul incerca sa duca vaca-n pod tragand-o de funie iar altul incerca sa adune nuci cu tepoiul.


DNA ii ancheteaza pe cei care i-au numit in functii si ii scoate curat murdari sau murdar curati, dupa ordin. Dosarele ajung apoi de la Parchet in Instante, unde, dupa procese mai scurte sau mai lungi, in functie de maleabilitatea anchetatului, mor cu zile.


Dosarul trece, NUP-ul ramane.


V-am mai spus, deja e chiar la moda printre cei mari sa fie NUP, iar smecherii au inceput sa-si puna NUP la numarul masinii, renuntand la SRI, SEN, GUV ori depasitul DNA.


In plus nu stiu cum se face ca din toata tevatura facuta de acest Departament Anticoruptie am inteles ca o anume Tamara a lasat o anume mostenire, ca o anume doamna a mituit cu termopane un anume domn si ceva legat de un anume biletel, dosit de o anume institutie si facut public de o anume blonda…si n-am inteles de ce un anume fost ministru la transporturi, un anume actual primar general, un anume presedinte sunt limpezi si curati ca apa de izvor si nici macar nu se incearca interogarea lor.


In alta ordine de idei, se pare ca cercetarile si anchetele au un scop mai destept decat blocarea in inchisori a unor surse de bani ce ar putea intra in circuit pe anumite cai.


Mai chemi omul la o ancheta, mai il freci, mai dai presei ceva de papa; intre timp anchetatul gaseste cheia saradei, “materialul” intra in circulatie pe caile care trebuie si lucrurile reintra in matca lor.


Sa traiti Sefu`!


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.