DN 1, blocat cu … faina

DN 1, blocat cu … faina

0 195

Cei care au crezut ca doar in week-end se circula greu pe DN1 s-au inselat. Daca la sfarsit de saptamana nervii conducatorilor auto sunt pusi pe moate de aglomeratie, in timpul saptamanii sunt zile in care circulatia inspre si dinspre Brasov devine un adevarat infern din cauze dintre cele mai ciudate.


De pilda marti, drumul a fost blocat cu … faina. Un sofer de TIR care se credea probabil Kimi Raikkonen pe circuitul de la Dakkar a facut-o de oaie. Datorita vitezei mari, la intrarea in Predeal, intr-o curba, si-a pierdut incarcatura, motiv pentru care timp de 1 ora in zona s-a circulat restrictionat iar echipe de jandarmi, pompieri si lucrartori ai Directiei de Drumuri Nationale au pus umarul la debarasarea zonei. Probabil ca s-au temut ca vine si vreun TIR cu drojdie si dospeste aluatul pe sosea.


Nu este primul incident de acest tip. Chiar am vazut acum ceva timp, tot la intrarea in Predeal, cum un camion cu bere si-a pierdut navetele. Inclinatia din curba si prinderea defectuoasa a prelatei a umplut drumul de bere spre disperarea soferilor (unii suparati ca intarzie, altii suparati ca s-a dus naibii bunatate de bere).


Desi situatiile descrise sunt mai degraba comice, este de remarcat inconstienta soferilor de TIR care calca pedala de accelaratie exagerat si nu-si asigura corespunzator marfa, putand provoca si provocand adesea tragedii.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.