Distrugerea industriei romanesti… Si Hidromecanica si-a inchis portile

Distrugerea industriei romanesti… Si Hidromecanica si-a inchis portile

0 643
Ultimii 150 de angajati ai companiei Hidromecanica si-au primit luni lichidarile dupa cele 21 de zile de preaviz. De astazi, oamenii nu mai au un loc de munca la care sa se prezinte in fiecare zi. Compania avea datorii de peste 4 milioane de lei la Electrica iar in aceasta luna ar fi trebuit sa plateasca minimum 500.000 de lei, conform unei decizii judecatoresti. Cum datoria nu a fost platita, furnizorul de energie a sistat livrarea iar angajatii au fost trimisi acasa, in preaviz.
Steagu Rosu, Tractorul, Rulmentul. Familia fabricilor raposate ale Brasovului s-a marit acum cu Hidromecanica, intrata pe lista marilor uzine de stat trecute in proprietate privata ori au disparut complet.
Daca la Roman – fostul Steagu Rosu – se mai fabrica un camion la doua luni, celelalte trei – printre care si Hidromecanica – au fost rase de pe fata pamantului. Uzina trebuia sa plateasca patru milioane de lei catre furnizorul de energie electrica, dintre care o jumatate de milion cel tarziu in aceasta luna, potrivit unei decizii a instantei.
Cum Hidromecanica inregistra pierderi in fiecare luna, actionarul nu a avut bani sa plateasca energia electrica si a fost deconectat de catre Electrica.
A fost momentul in care cei 150 de angajati, ultimii care mai munceau pe platforma industriala, au fost trimisi acasa, in preaviz. In prima zi a acestei saptamani oamenii si-au ridicat ultima lichidare iar de marti nu mai merg la munca. Compania Hidromecanica a intrat in insolventa in noiembrie 2010, dupa ce, in vara acelui an, Fiscul brasovean ii vanduse cel mai important activ – terenul si activele din Centrul Civic al Brasovului – pentru 14 milioane de euro.
Actualul actionar a preluat societatea in 2004, moment in care numarul angajatilor era de aproape 900. In august 2014 Hidromecanica mai avea doar 150 de angajati care asteapta data de 18 septembrie, cand este programat un nou termen in insolventa companiei brasoveve.
Cu aceasta ocazie, Electrica poate solicita deschiderea procedurilor de faliment.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.