Disponibilizarile de la Rulmentul au fost suspendate

Disponibilizarile de la Rulmentul au fost suspendate

0 242

Istoria de la Tractorul se repeta si la Rulmentul. Suspendarea hotararilor luate de Adunarea Generala a Actionarilor de la Tractorul, prin care se decisese disponibilizarile masive, este trasa la indigo si in cazul Rulmentul.


Tribunalul Brasov a admis cererea inaintata de actionarul minoritar al S.C Rulmentul S.A, SSIF Orizont Oradea, prin care acesta solicita suspendarea hotararilor sedintei AGA de la Rulmentul din 6 martie, pana la judecarea pe fond a cauzei. Astfel ca, deocamadat lichidarea voluntara a uzinei si disponibilizarea colectiva a celor 2.224 de salariati pana in data de 4 mai se suspenda.


Cei de la SSIF Orizont Oradea dau vina pentru situatia actuala de la Rulmentul pe cei de la AVAS, care nu a fost de acord cu privatizarea societatii, nici cu restructurarea acesteia, ci doar cu lichidarea, in conditiile in care uzina avea comenzi ferme pentru piata interna si pentru cea externa.


Intre timp, directorul general de la Rulmentul, Vasile Surdu, a declarat ca deocamdata cei 2.224 de salariati au primit preavizul pentru disponibilizare si urmeaza sa paraseasca definitiv societatea incepand cu 27 aprilie, iar restul de 224 pana in 4 mai. „Nu stiu ce se va intampla daca Tribunalul Brasov a hotarat suspendarea lichidarii societatii si a disponibilizarii intregului personal”, a spus Surdu. In aceasta saptamana va avea loc recursul la Curtea de Apel Brasov.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.