Dispare zapada de sarbatori in Poiana Brasov

Dispare zapada de sarbatori in Poiana Brasov

0 53

Ce poate fi mai urat de sarbatorile de iarna decat lipsa zapezii. Din pacate, capriciile vremii au facut ca de la o zi la alta zapada din Poiana Brasov sa dispara, punand in dificultate hotelierii care trebuie sa gaseasca alte metode de a atrage turistii sau de a le face pe plac.
Cei mai afectati de aceasta situatie au fost cei aproape 3000 de turisti care au ales Poiana Brasov ca destinatie pentru petrecerea Craciunului. Acestia au avut neplacuta surpriza sa constate ca desi au venit pe ninsori abundente, in nici 24 de ore zapada a disparut din statiunea brasoveana. Mai mult, din cauza temperaturilor destul de ridicate pentru aceasta perioada, tunurile care puteau sa creeze artificial o partie acceptabila au fost tinute in afara functiunii. In aceasta situatie, cei mai multi dintre turisti s-au resemnat cu cate o plimbare intre doua reprize prelungite de ghiftuiala, plambari prin Brasov si actvitati sportive in oras si cam atat. Doar cei mai mari pasionati s-au incumetat sa schieze pe partia Bradul, singura care putea fi considerata practicabila. Acest lucru a fost posibil si datorita monitorilor de schi care au importat zapada din padure, carpind partia si facand-o “comestibila” pentru deforatorii de sporturi de iarna.
Cum s-ar salva situstia? “Daca ninge macar vreo doua zile fara intrerupere si da si frigul, ca sa poata porni si tunurile de zapada, de Revelion s-ar putea schia ca lumea, si in Poiana, si in Postavarul”, asa se incurajeaza hotelierii din Poiana.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.