Discursurile învingătorilor de la Brașov, Veștea și, mai ales, Scripcaru

Discursurile învingătorilor de la Brașov, Veștea și, mai ales, Scripcaru

1 30

Dacă în cazul ministrului liberal, Adrian Veștea, alegerile pentru președinția Consiliului Județean au însemnat cronica unei realegeri anunțate, la în jur de 20 de mii de voturi diferență față de următorul clasat, Lucian Pătrașcu de la PSD, în cazul fostului primar, George Scripcaru, care a câștigat alegerile în fața useristului Coliban cu aproape 5 mii de voturi în plus, campania electorală nu a fost lipsită de emoții.
Undeva la miezul nopții de duminică spre luni, în toiul numărării voturilor se profila victoria lui Allen Coliban, pentru ca abia spre dimineață să se incline balanța invers.
Vizibil emoționat, George Scripcaru a declarat în conferința de presă de ieri de la sediul PNL:
Am câștigat aceste alegeri așa, pur și simplu. Mi-au spus unii de la USR(haștagiști fundamentaliști n.n.) că mă aflu în treabă și că n-am înțeles nimic din alegerile din 2020. Dar am constatat în timpul campaniei că nu este posibil ce se întâmplă în primărie. Să nu te asculte cineva ca simplu cetățean care ai o problemă ce ține de instituție?: să nu primești un aviz legal, o soluție la o cerere, o autorizație de construire.
O familie căreia i-a ars casa și avea nevoie de un certificat de urbanism. În decursul a doi ani familia n-a primit nicio aprobare să înceapă reconstruirea. Mai mult, a fost amenințată că dacă se apucă de treabă va fi amendată. Unii antreprenori mi-au spus că, dacă nu fac nimic pierd mai puțin decât dacă se apucă să facă ceva, pentru că intră într-un blocaj cu primăria și au de pierdut banii investiți.
Acum patru ani am tratat aparatul zgomotos al USR cu simplitate. Am reținut postările jignitoare ale unor personaje useriste la adresa mea. Acum, după această dublă victorie și la Consiliul Județean și la primărie am adus Brașovul pe harta politică a României acolo unde trebuie.”
Ministrul Adrian Veștea a fost mai puțin asaltat de întrebările jurnaliștilor, însă a fost chestionat asupra pierderii primăriei Râșnov de către liberali, acolo unde el a îndeplinit mai multe mandate de primar „Sunt situații favorabile și altele mai puțin. Nu puteam câștiga peste tot. La nivelul județului am câștigat clar alegerile și în general ne-am menținut primarii acolo unde erau în funcție.”

Noul primar al Brașovului a insinuat voalat că oamenii lui Coliban să se pregătească de plecare
Revenind la liberalul George Scripcaru, noul primar al Brașovului, jurnalistul InfoBrașov l-a invitat să caracterizeze sprijinul acordat de organizația municipală a PSD, partid în numele căruia a candidat pe listele comune cu acelea ale liberalilor, având în vedere că nu s-a identificat un atare sprijin, aspect pe care „noul primar vechi” al Brașovului l-a confirmat: „Referitor la sprijinul pSD, ce să zic… nu știu, n-am ce spune
Eu m-am întâlnit cu sute de persoane, printre care și membri PSD, care m-au solicitat să le preiau problemele, iar eu i-am convins să mă susțină. Am fost votat de pesediștii din Brașov. Despre sprijinul organizației și a lui Pătrașcu, ce să spun, el s-a interesat de candidatura lui la Consiliul Județean(moment în care pe Veștea l-a încercat un zâmbet ce denota indulgență și superioritate n.n.). Eu nu l-am solicitat, prea tare(adică deloc n.n.), n-am vrut să-l încurc, l-am înțeles că are treabă cu candidatura. Eu conduc lista comună cu liberali și pesediști la Consiliul Local, în proporție de 1,5-1 în favoarea liberalilor.
Întrebat din nou de jurnalistul InfoBrașov ce va face cu droaia de consilieri personali ai lui Coliban, Scripcaru a răspuns sec „Știu că acei consilieri personali pleacă odată cu șeful”.
Fără comentarii.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.