Discriminari politice in cadrul AMDD Brasov

Discriminari politice in cadrul AMDD Brasov

0 180

Conducerea Consiliului Judeþean Brasov si-a aratat joi, intr-o conferinta de presa, nemultumirea fata de modul in care se deruleaza activitatile in cadrul Agentiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabila (AMDD) Brasov, afirmand ca administratia judeteana nu a fost tratata ca partener egal, desi ponderea localitatilor care au edili PSD si PNL este destul de mare.
Presedintele Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, si vicepresedintele PSD al acestei institutii, Ion Ochi, au reclamat ca edilii mentionati sunt discriminati, chestiune contrazisa de directorul pedelist al Agentiei, Dragos David, care le-a recomandat sa-si consulte si primarii inainte sa vorbeasca.

Presedintele si vicepresedintele CJ Brasov, liberalul Aristotel Cãncescu si pesedistul Ion Ochi, au declarat ca, daca nu vor fi stabilite anumite prioritati, cele opt localitati cu primari din partidele pe care le reprezinta se vor retrage din AMDD.

Cei doi factori de decizie ai administratiei judetene au spus ca doresc sa aiba reprezentanti in conducerea Agentiei, mai multi membri in Consiliul de Administratie, precum si sa fie consultati in privinta deciziilor care se iau.
„Nu sunt aberant. Avand in vedere ponderea pe care municipiul o are in aceasta agentie este normal ca presedintele sa fie numit de Primarie. Dar nu se poate asa ca acum”, a afirmat Aristotel Cancescu, care a mai precizat: „Localitatile cu primari PSD si PNL sunt carne de tun pentru ca Primaria Brasov sa ia niste bani pe proiectele altora”.

Atat pesedistul Ochi, cat si liberalul Cancescu, au tinut sa sublinieze ca, la ora actuala, nu stiu daca localitatile cu conduceri PSD si PNL din AMDD Brasov vor fi beneficiare ale proiectelor Agentiei si daca vor primi fonduri, desi sunt foarte sarace si pot atrage o mulþime de bani, iar fara ele municipiul nu ar mai indeplini criteriile de accesare de fonduri.

„Daca ne vom pune de acord cu Agentia Metropolitana, adica vom stabili proiecte prioritare, daca vom primi fonduri pentru localitati si daca vom avea reprezentanti in staff, suntem de acord sa ne revizuim atitudinea”, a explicat presedintele CJ.

Ion Ochi a subliniat: „Vrem si noi sa stim dinainte daca fondurile de circa 78 de milioane de euro, care urmeaza sa vina, vor fi folosite pentru finantarea proiectelor din localitatile noastre”.

Ion Ochi a mai precizat: „Sunt peste 50 de proiecte si numai primele 14, printre care se afla si construirea unei parcari in zona Parcului Titulescu, precum si reabilitarea si restaurarea cladirilor si monumentelor de importanta istorica, necesita sume care depasesc finantarea. Nu suntem impotriva acestui plan, dar trebuie sa ne lamurim in privinta lucrurilor pe care merita sa le finantam si pe care nu.”.

Fata de reclamatiile si amenintarile celor doi factori de decizie ai administratiei judetene, directorul Agentiei Metropolitane, pedelistul Dragos David, a tinut sa le recomande celor doi sa citeasca ghidul de finantare a proiectelor europene pentru care vor fi primite fonduri, precum si Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Brasovului si, nu in ultimul rand, Statutul AMDD.
„Primarii celor 13 localitati din Zona Metropolitana Brasov fac parte dintr-o Adunare Generala si pot decide orice tine de structura organizatorica. Nu conducerea Agentiei decide cine intra sau nu intr-o structura de conducere, ci chiar primarii. Pe de alta parte, noi nu putem stabili cheltuirea unor bani dupa placul unora, fiindca strategia actuala este de a investi intr-un pol de crestere economica, astfel ca se actioneaza pe aceasta directie”, a mai specificat David.

David a mai precizat si faptul ca, daca primarii liberali si social-democrati doresc sa se retraga, in protocolul incheiat pentru infiintarea Zonei Metropolitane exista un capitol care prevede exact ceea ce trebuie facut.
„Este nevoie doar de o cerere si o motivatie si pot iesi oricand din aceasta structura, dar nu vad de ce. Ar fi mai bine ca, inainte sa iasa in fata presei cu tot felul de aberatii, domnul. Cancescu si domnul. Ochi sa-si consulte si primarii.”

Este exact stilul comunist: cine nu este cu noi, este impotriva noastra, sau mai precis, cine nu este de parerea noastra, ne este dusman si trebuie sa moara.
In plus, personal, stiindu-l pe Dragos David pedelist, nu am incredere in spusele sale, chiar daca acestea corespund realitatii. Si asta pentru ca seful sau de partid, George Scripcaru, in sapte ani cu vaci grase pentru domnia sa, a ajuns dintr-un simplu apartament cu patru etaje situat pe langa piata Dacia intr-o vila proprietate, cu un cont infloritor in banca si cu alte bunuri, mobile si imobile, ascunse in spatele numelor unor rude sau apropiati.Mira-m-as sa nu divorteze, ca sa ramana, in acte, sarac si astfel sa le inchida gura acuzatorilor de eventuale fraude.
Si de aceea inclin spre parerile domnilor Cancescu si ochi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.