DISCRIMINARE etnica NOTORIE A COPIILOR ROMANI din Har-Cov !!

DISCRIMINARE etnica NOTORIE A COPIILOR ROMANI din Har-Cov !!

1 681
Si anul acesta, mii de copii maghiari din judetul Harghita, aflaţi în dificultate sunt consultaţi gratuit, de două ori pe an, de echipe de medici şi profesori universitari din Ungaria, membri ai Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, care le evaluează starea de sănătate, dar oferă şi ajutor pentru tratarea în clinici din Budapesta, dacă situaţia o impune.
Potrivit Biroului de Presă al Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, de la Budapesta în această săptămână, s-au aflat în Harghita 29 de medici pediatrii şi profesionişti în domeniul medical, din specializări diverse.
În cadrul circuitului medical in localitatile judetului la sfarsit de septembrie, se efectuează consultaţii, analize şi tratamente pentru copiii  din spitale, şcoli, grădiniţe şi alte instituţii, din aproximativ zece localităţi…din asa zisul Tinut Secuiesc.sleepingbaby
Evident, sunt „alese” comunitati compacte maghiare,
iar cand se „rataceste”… la consultatii si o familie de romani cu un copil bolnav, singura sansa este sa se adreseze in limba maghiara. Pe undeva de explicat cata vreme medicii sunt din Ungaria, iar cadrele medii si asistentele localnice, stiu ungureste cat si Victor Ponta…
Un cabinet medical stomatologic ambulant şi o clinică mobilă de ginecologie se vor alatura  acestui circuit medical… in limba maghiara… cu efect electoral etnic, tzintit direct de catre Partidul lui Orban ViktorIar propadanda revizionista si-a gasit  un canal direct de penetrare.
Voluntarii din Ungaria oferă medicamente şi ajutor medical şi susţin cursuri pentru cadrele medicale de… origine maghiara din asa-numita regiune  Har-Cov!
Cadrele medicale din Romania nu sunt platite insa de la Budapesta… ci din bani publici romanesti!

COMENTARII

  1. De ce nu va adresati consiliului de combatere a dscriminarii ?
    Pentru ca este sef acolo inca de la infiintare NUMAI un maghiar?
    Dupa atatia ani si atatea guverne, desigur,ca echilibru,
    s-ar putea schimba si presedintele maghiar, cu unul de alta etnie…
    cel mai potrivit ar fi un presedinte german,ori un evreu sau armean!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.