„Discover by learning” – un proiect dedicat tinerilor defavorizati

„Discover by learning” – un proiect dedicat tinerilor defavorizati

0 64

EUROCARTA – Asociatie pentru Integrare Europeana a organizat in perioada 14-20 Iulie 2008, prima parte a proiectului “Discover by Learning”. Principalele obiective au fost dezvoltarea abilitatilor personale, creativitatii, intelegerea conceptului de interculturalitate si cunoasterea drepturilor si responsabilitatilor copilului. Proiectul “Discover by learning” este sprijinit financiar in cadrul programului “Tineret in Actiune”. Activitatile din cadrul proiectului “Discover by learning” s-au desfasurat in Moeciu de Jos, la Palamari’s Cultural Center. Proiectul s-a adresat in mod special tinerilor aflati in situatii de risc de abandon scolar, cu situatie economica precara si celor care provin din familii monoparentale.

Ateliere de creatie si jocuri interactive
Timp de o saptamana, tinerii au participat la ateliere de lucru cu privire la drepturile copilului, ateliere de creativitate, pictura pe sticla, crearea de bijuterii traditionale romanesti, incondeiere oualor si jocuri interactive.
Rezultatele obtinute in prima parte a proiectului au fost dezvoltatrea creativitatii participantilor, constientizarea drepturilor si responsabilitatilor copiilor, dezvoltarea abilitatilor personale ale copiilor, stimularea interesului pentru activitati extrascolare si de voluntariat, ridicarea nivelului de informare cu privire la importanta culturii traditionale romanesti si a altor culturi, dezvoltarea spiritului de echipa, implicarea in realizarea revistei “Discover by learning”.
In a doua parte a proiectului, Asociatia EUROCARTA se concentreaza pe finalizarea revistei “Discover by learning “ si distributia acesteia in scolile din judetul Brasov.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.