Directori de spitale demisi

Directori de spitale demisi

0 212

Ministerul Sãnãtãþii a demis 73 de directori de spitale. Dar nu din prima, ci abiain prelungirile reprizei a doua ale unor teste cu cantec despre culori. Nu culori de flori sau tablouri de expozitie, ci culori de papagali si portrete politice..
In urma evaluarii activitatii managerilor de spitale, Ministerul Sanatatii (si al Griparii Porcine) a decis incetarea contractului de management in cazul directorului Spitalului Clinic de Urgenta, Claudiu Turculet, al Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, Penescu Mircea, al Spitalului Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Coriolan Ulmeanu, al Spitalului Clinic de Copii „Victor Gomoiu”, Chirita Felicia, al Spitalului Coltea, Popescu Radu-Cristian, al Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Stefan, Nastase Silvia, al Spitalului Clinic „Prof. dr. Th. Burghele”, Tufan Gigel si al Spitalului de Urgenta Sf Pantelimon, Boer Caludia-Monica.
De asemenea, au fost demisi managerii Institutului Clinic Fundeni, Popa Constantin Nicolae, al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Galie Niculae, al Institutului Naþional de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „N. Paulescu”, Agafitei Robert, al Institutului de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionalã ORL „Prof. dr. D. Hociota”, Pantazoglu Gabriela, al Sanatoriului Balnear Slanic Moldova, Gheorghiu Maria, al Institutului de Oncologie „Prof. I Chiricuta” Cluj-Napoca, Strilciuc Mircea si al Spitalului de Psihiatrie Gataia, Palici Elena.
Nu i-as fi insirat pe toti acestia, pe multinu ne intereseaza si nici nu ar fi de dorit, din punct de vedere medical al propriei sanatati sau ale rudelor, cunostintelor sau vecinilor. Dar despre indelungata si laborioasa activitate profesionala, dinafara politicii, ale multora dintre ei s-a putut citi sau auzi nu numai in literatura sau emisiunile de specialitate, ci si in diferite prezentari mass-media obisnuite. Dar in ograda in care gunoiul sta la loc de cinste, valoare trebuie ascunsa sub acesta.
S-a decis incheierea contractului de management si a altor directori de spitale din judeþele Alba, Arad, Argeº, Bihor, Bistriþa Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Marmures, Mehedinti, Mures, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea. Deci trei sferturi din judetele tarii.
Ultima evaluare a activitatii managerilor de spitale s-a facut la mijlocul lunii mai 2008, cand fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu a demis 32 de directori de spital din tara, dintre care patru din Bucureºti. Motivul inlocuirii din functie a fost nerespectarea indicatorilor de performanta prevazuti in contractul de management.
Daca in cazul evaluarii lui Nicolaescu a predominat viziunea organizatorica a ministrului, din punct de vedere administrativ si mai putin culoarea hainelor, cea aratata de Bazac, recent si prin repetarea unor teste trecute, in unele cazuri chiar cu brio, de multi directori de spitale, dovedeste clar amestecul politic al actualei administratii in defavoarea profesionalismului.
Si mai avem pretentii sa functioneze sistemul de sanatate de la noi cand boala a imputit capul pestelui!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.