Dinozauri la Rasnov

Dinozauri la Rasnov

0 172

Nu stiu ce culoare politica are sub camasa si nici nu ma intereseaza, atata vreme cat vad ca omul se straduieste sa scoata localitatea pe care o conduce dintr-un anonimat in care a fost bagata prin distrugerea industriei romanesti. Este vorba de primarul orasului Rasnov, cunoscuta localitate aflata la doi pasi de Brasov, pe numele sau Adrian Vestea.
Astfel, impreuna cu ceilalti edili ai Rasnovului, incearca sa exploateze la maximum potentialul turistic al localitatii, astfel ca, in afara recuperarii si a promovarii Cetatii Taranesti, au reabilitat promenada orasului, de-a lungul careia vor canta pe viitor fanfare, asa cum se intampla intr-un trecut nici macar atat de indepartat. In plus, vor fi expuse creaþii ale artizanilor, locali si din cunoscute regiuni ale tarii pentru stiluri de manufactura specifice, si vor exista diferite spatii de agrement.
Primarul orasului Rasnov, Adrian Veºtea, a anuntat de curand ca are in plan atragerea de fonduri europene si pentru realizarea unui parc de distractii in care sa fie reprodus habitatul unor animale preistorice.
„Tot pentru atragerea turistilor am reabilitat sala cinematografului din localitate si am reactivat petrecerile tradiþionale. Avem si un centru de informatii turistice ultramodern”, a mai precizat Veºtea
In plus, la sfarsitul acestei luni, Rasnovul va gazdui un festival de epoca, in timpul caruia vor fi prezentate uniforme militare de epoca. In perioada 4 – 6 septembrie in oras va avea loc festivalul de film „Nemuritorii”.
Este drept, Rasnovul este de n-spe ori mai mic decat Brasovul, dar, tocmai de aceea, are si mult mai putini bani la dispozitie. Totusi, bine gospodariti, plus atragerea de fonduri nerambursabile, face posibila renasterea acestei localitati.
Pe cand asa ceva si la Brasov, oras cu posibilitati turistice mult mai mari? Pe cand edilii brasoveni isi vor da jos camasile politice, pline de galceava, si se vor apuca de treaba strict in folosul orasului?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.