Din trei rele, il vom alge tot pe Basescu

Din trei rele, il vom alge tot pe Basescu

0 291

Conform unui sondaj de opinie realizat de Fundatia pentru o Societate Deschisa (Soros) Basescu, Vadim si Becali conduc in topul increderii electoratului. Astfel, Traian Basescu obtine 61% din preferintele romanilor, Corneliu Vadim Tudor – 13% si George Becali – 10%. Urmeaza Mircea Geoana cu 6%, Adrian Nastase – 4% si M?rk? B?la cu 2%.


Sondajul aminteste de prezidentialele din 2000 cand romanii au avut de ales intre Vadim si Iliescu. Si cei care-l scuipasera pe Ion Iliescu s-au bulucit la urne sa-l voteze, pentru a nu iesi Vadim presedinte.


In conditiile in care sondajul arata cum arata probabil ca si Adrian Nastase il va vota pe Basescu, avand ca alternativa pe Gigi Becali sau pe Corneliu Vadim Tudor. Ca sa nu mai vorbim de faptul va si anatema a fost pusa: votezi cu Vadim esti batran si neinformat, votezi cu Becali esti tanar, neincrazator in institutiile statului si pasionat de fotbal. In schimb, spune sondajul, ?electoratul lui Traian Basescu este educat, informat, democrat si tolerant. Ghici in ce categorie si-ar dori sa fie romanul, tanar sau batran, neinformat si care habar n-are ce-I in culise? Desi, s-a spus, electoratul roman e atipic, se va da subtire si va declara ca voteaza cu Basescu, dar cine-l va opri in spatele perdelei de la urna de vot sa puna stampila pe Becali?


Doar ca sondajele astea pot fi si ca sa ne astupe gura daca iese iar Basescu. Pai n-au zis mai toti ca-l voteaza?


Un singur lucru nu se leaga: 61% dintre romani sunt si frumosi si educati si informati si democrati?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.