DIN NOU O POVESTE CU URSI

DIN NOU O POVESTE CU URSI

0 65

?


La Zarnesti un urs a atacat asezarea omeneasca. Nu este prima data cand se intampla asa ceva si probabil ca se va mai intampla. Caci vremea asta insuportabil de fierbinte pentru oameni este in aceeasi masura insuportabila si pentru animale si plante. Din nou multimea savureaza efectul unui eveniment neplacut si nedorit, nepasatoare la cauza. Ar trebui sa ne calmam putin si sa ne punem in locul ursului,de pilda.


Daca noi, oamenii, organizati in comunitati beneficiare de tehnici moderne, am inceput sa dam din colt in colt din cauza vipiei si a unui viitor cam incert in privinta hranei,ar trebui sa gandim logic atunci cand condamnam la moarte, la propriu si la figurat, niste animale ghidate in actiune de un instinct lipsit de logica.


Omul insusi ajunge,in lipsa hranei si a apei, la gesture extreme, daramite un animal salbatic. Nu sunt specialist si cunostintele vagi despre viata animalelor in salbaticie le am din citite si de la nasul meu, raposatul Aristide Stavros. Mai varstnicii interesati de natura s-ar putea sa-si mai aminteasca de el. Eu unul tin minte ca, la vremea lui, fiind si seful vanatorilor si pescarilor din judetul nostru, colinda mai tot timpul muntii si ordona masuri de combatere a situatiilor critice. Iar la aceste actiuni statul, asa comunist cum era, isi aducea un important aport material. Si nu mai aveau loc atatea evenimente, neplacute si pentru animal,dar mai ales pentru om.Oare in zilele astea ale noastre de democratie involburata nu s-ar putea gasi cateva clipe de ragaz si pentru gandirea rezolvarii acestei probleme ? ???


?


?????????????????????????????????????????

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.