Din nou greva in Justitie

Din nou greva in Justitie

0 116

Personalul auxiliar din Justitie intra de astazi in greva de avertisment. Peste sase mii de grefieri din toata tara vor protesta zilnic, pana vineri, timp de cate doua ore, fata de neacordarea sporurilor restante din anii trecuti.
Banii ar fi trebuit sa fie primiti in trei transe. O parte au fost primiti in octombrie anul trecut, iar cea de-a doua transa ar fi trebuit sa soseasca in luna martie a acestui an.
Grefierii ii reproseaza ministrului Catalin Predoiu ca nu doreste respectarea hotararilor judecatoresti privind salariile restante si avertizeaza asupra subfinantarii sistemului Justitiei, lucruri in mare parte reale.
Mai mult, grefierii sunt nemultumiti ca ministrul Muncii a refuzat sa medieze conflictul dintre ei si ministerul Justitiei, cel care a blocat si concursurile de angajare. Printre altele, grefierii cer sa le fie platite si orele suplimentare lucrate. Daca pana vineri toate aceste probleme nu vor fi rezolvate, cei sase mii de grefieri ameninta cu greva generala.
Este drept, in penuria de personal care este prezenta prin tribunale, blocarea angajarilor si neplata orelor suplimentare nu poate duce decat la un proces al actului de justitie desfasurat in dorul lelii si cu multe scapari. Iar lipsa de personal este confirmata de lungile liste de procese pe care le are de rezolvat un complet de judecata. Puteti oricand merge la tribunal si va veti convinge, vazand „cearceafurile” agatate langa salile de judecata.
Cat priveste greva, la fel ca si cea a profesorilor, va bulversa cauzele aflate pe rol si solutionarea lor corecta, ducand la alte si alte nemultumiri. Dar, discutand cu o persoana din tribunal, iti dai seama ca, atata vreme cat exista o lege, ea trebuie respectata, chiar daca ea ofera un plus de venit, meritat poate si de alte categorii de salariati, dar oferit doar celor din Justitie si altor cateva categorii de angajati ai statului, si aici fac referire la legile speciale.
In concluzie, stimati brasoveni, daca aveti treaba pe la tribunal in saptamana aceasta, feriti-va de el intre orele 10,00 si 12,00.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.