Din această lună, trotinetele electrice nu vor mai putea circula pe trotuare

Din această lună, trotinetele electrice nu vor mai putea circula pe trotuare

0 159

Ordonanţa care modifică OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, care cuprinde printe altele şi regulile de circulaţie cu trotinetele electrice, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Unele reguli se referă la circulația trotinetelor electrice. Principalele reguli pe drumurile publice, care vor intra în vigoare la mijlocul acestei luni:

  • Trotineta electrică și bicicleta vor putea fi conduse doar de persoane cu vârste de cel puțin 14 ani.
  • Trotinetele electrice vor putea circula doar pe pistele special amenajate, iar în cazurile în care acestea nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.
  • Circulația trotinetelor electrice pe trotuar va fi interzisă.
  • Ca și în cazul bicicletelor și mopedelor, trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare și aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare, dispozitive reflectorizant-fluorescente.
  • Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani.
  • Se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice

Trotineta electrică, definiție: „vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”.

De remarcat că de la mijlocul lunii mai se vor putea sancționa cu amenzi orice încălcări ale regulamentului privind circulația trotinetelor electrice.

D.D.  

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.