Diabetul – combatut cu … verdeturi!

Diabetul – combatut cu … verdeturi!

0 274

Diabetul este o afectiune cronica din ce in ce mai raspandita si in Romania. Cazurile s-au inmultit de la un an la altul, iar tratarea pacientilor nu este un lucru usor nici pentru medicii curanti, nici pentru cei implicati direct, adica suferinzii.
Diabetul, prin excelenta, este o boala care nu poate fi controlata decat printr-o nutritie adecvata, de aceea diabeticii trebuie sa fie extrem de atenti atunci cand isi pregatesc meniul zilnic, atat din puctul de vedere al calitatii alimentelor, dar si al cantitatii consumate.
Un recent studiu realizat de cercetatorii britanici de la Universitatea din Leicester din Marea Britanie arata ca legumele cu frunze verzi sunt capabile sa combata diabetul de tip 2, informeaza Jurnalul National. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza.
Cercetarea are la baza o alta, din 2002, care a scos la iveala faptul ca 82% dintre britanicii diabetici consuma mai putin de cinci portii de fructe si legume zilnic, iar 62% mai putin de trei. Mai mult, studiul a aratat ca in 2000 au murit aproximativ 3 milioane de oameni in intreaga lume din cauza consumului insuficient de fructe si legume.
Antioxidantii din spanac, salata, patrunjel si alte verdeturi ajuta organismul sa lupte cu boala.
Mai mult, spanacul este foarte bogat in magneziu, un mineral benefic in prevenirea diabetului.
Asadar, legumele si, in special, cele cu frunze verzi sunt extrem de benefice in prevenirea, dar si mentinerea sunb control a uneia dintre cele mai grave boli ale secolului nostru, diabetul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.