DESPRE NECAZURI CU INGHITITUL

DESPRE NECAZURI CU INGHITITUL

0 95

?


?


Niciun om sanatos nu se gandeste cat de complicat poate fi procesul de inghitire a hranei. Abia cand coordonarea celor 50 de muschi participanti la acest proces incepe sa scartaie, cum ar fi dupa o congestie cerebrala sau imbolnaviri diferite, ca Parkinson, scleroza multipla, dementa, omul incepe sa intampine greutati la inghitit. Chiar si medicamentele cu influenta asupra sistemului nervos central pot declansa fenomenul, mai ales cand antidepresivele aduc dupa sine si uscarea gurii.


Primele simptome nici nu le bagi in seama: tuse usoara sau dresul frecvent al glasului in timpul mancatului sau al bautului. Deasemenea vocea se voaleaza sau prezinta un inceput de ragusala, apar usoare suieraturi in timpul respiratiei sau o proasta articulatie.


Sfatul medicului este ca, atunci cand cineva observa la el sau la unul dintre membrii familiei asemenea simptome, sa se prezinte cat mai degraba la orelist Netratate la timp, aceste simptome pot duce la complicatii, de la simpla inecare la inghitit si pana la aprindere de plamani, intervenind si o alimentatie necorespunzatoare, cel in cauza refuzand de multe ori hrana pentru ca nu o poate inghiti.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.