Despagubiri ioc, Aeroportul tot pe loc!

Despagubiri ioc,
Aeroportul tot pe loc!

0 86

Proprietarii terenurilor de pe aeroportul de la Ghimbav se simt dusi cu zaharelul de Consiliul Judetean. Oamenii se plang ca discutiile au ramas la stadiul de acum 3 ani, ba chiar ca pretul oferit acum drept despagubire de conducerea judetului este mai mic decat cel propus initial. In tot acest timp au platit impozite, fara sa-si poata folosi terenurile.
Discutiile intre consiliul judetean si proprietarii terenurilor aflate in zona aeroportului au inceput acum 3 ani. De atunci, au ramas la acelasi stadiu. Oamenii se plang ca, in urma cu 3 ani, consiliul judetean le-a promis un pret pe pamant, iar acum le ofera unul mai mic decat cel din intelegerea initiala. Ghimbasanul Lucian Guguian, de pilda, spune ca negocierile stabilisera un pret cuprins intre 7 si 10 euro la hectar; omul povesteste ca la ultima discutie cu reprezentantii CJ Brasov, li s-ar fi oferit doar 5,60 euro pe hectar, pret final pe care ar fi nevoiti sa il accepte. Legal, oamenii sunt proprietarii terenurilor si platesc impozitul anual. De 3 ani, insa, ies numai in pierdere, iar gardurile si barierele montate in zona aeroportului ii impiedica sa intre pe terenurile lor, pentru a le folosi in vreun fel. Oamenii se simt amagiti si nu mai au incredere in promisiunile consiliului judetean. Proprietarii si-au pierdut speranta ca isi vor vedea banii prea curand; dupa ce li s-a propus un avans de 15% din sume, le-a incoltit banuila ca CJ vrea sa-i poarte cu vorba inca multa vreme de acum incolo. In tot acest timp, Consiliul Judetean a alocat bani Consiliului Local Ghimbav – peste 4 miliarde si jumatate de lei vechi – pentru curatenie in zona aeroportului, in conditiile in care societatea Aeroportul, prestatoarea acestor servicii, a fost desfiintata.
Conducerea judetului a avut doua tentative ratate de introducere a subiectului despagubirilor pe ordinea de zi a forului judetean, retras dupa ce i s-au cerut lamuriri despre natura sumelor si modul de calcul al despagubirilor. Printre entitatile care urmeaza sa fie despagubite se numara si Consiliul Local Ghimbav, desi are calitate de partener in proiect, dar si firma privata Gothic, preferata de seful judetului pentru diverse activitati ale consiliului. Societatea detine in zona o balastiera pe care a achizionat-o fara sa o exploateze – spun vecinii de parcele – cel mai probabil pentru incasarea despagubirilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.