Deratizarea Brasovului – 04 – 08 octombrie 2010

Deratizarea Brasovului – 04 – 08 octombrie 2010

0 79

Aglomerarile urbane existente astazi au facut ca rozatoarele sau insecte ca tantarii sau gandacul de bucatarie sa tina de cotidian.
Rozatoarele – sobolanul sau soarecele de casa, sau o serie de insecte – muste, tantari, furnici, gandaci de bucatarie duc la transmitere de boli infectioase, epidemii, produc daune materiale – defectiuni in retelele de electricitate sau canalizare, deteriorarea marfurilor depozitate, sanctiuni din partea organelor abilitate cu controlul. De aici si necesitatea unor servicii profesionale de deratizare, dezinfectie si dezinsectie pentru combaterea dar mai ales prevenirea acestor neplaceri.
Pentru a limita raspandirea epidemiilor, epizootiilor si distrugerii rozatoarelor daunatoare, generatoare de disconfort Primaria Municipiului Brasov va efectua in perioada 04.10.2010 – 08.10.2010, a doua etapa de deratizare a domeniului public si privat al municipiului Brasov si a unitatilor de invatamant finantate de la bugetul local.
Cetatenii cu gospodarii individuale, agentii economici, institutiile publice si asociatiile de proprietari (locatari), au obligatia de a efectua deratizarea pe suprafetele pe care le detin, concomitent cu actiunile desfasurate pe domeniul public si privat, numai cu un operator licentiat de autoritatea de reglementare competenta pe baza unui contract incheiat intre acesta si autoritatea administratiei publice locale (H.C.L. nr. 627/2007, art.90).
Neexecutarea acestei activitati de catre persoanele fizice sau juridice, atrage dupa sine sanctionarea acestora conform H.C.L. nr. 627/2007, art.103, lit.e, cu amenzi contraventionale cuprinse intre 500 – 1000 lei pentru persoane fizice si 1.000 –2000 lei pentru persoane juridice.
Operatiunea de deratizare se face cu substante de combatere avizate de Ministerul Sanatatii si Familiei pentru profilaxia sanitar-umana .
Aducem la cunostinta tuturor cetatenilor urmatoarele: momelile raticide utilizate in actiunea de deratizare a domeniului public si privat al municipiului Brasov si a unitatilor de invatamant, vor fi amplasate in statii de intoxicare impermeabile inscriptionate cu mesajul ” ATENTIE OTRAVA”- ,, ATENTIE TEREN DERATIZAT”, substanta folosita si telefonul prestatorului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.