Deputatul Mohaci: kiturile sunt mai necesare cetățenilor nu politicienilor. Veștea și-a anunțat...

Deputatul Mohaci: kiturile sunt mai necesare cetățenilor nu politicienilor. Veștea și-a anunțat autoizolare printr-o… conferință de presă!

0 155

Deputatul Mihai Mohacă poveștește că la votul din 14 martie în Parlamentul României era cam haos, se vota la nimereală. ,,Astăzi în Parlamentul României. Cam liniste…S-a votat pe repede înainte. Nu s-a respectat nici ordinea pe grupuri cum ne-a fost comunicat. Nu am fost testat , consider ca sunt alții care au nevoie de acest test mai urgent decat mine”. Aceasta din perspectiva faptului că aceste kituri de testare deși spun autoritățile că sunt suficiente pentru moment, ele trebuie rapid suplimentate. Amintim că la Brașov nu există un centru de testare iar deputatul Mohaci putea benificia de o analiză la București. Mai amintim că încă de peste o săptămână Pro România și-a sistat orice conferință de presă sau manifestare publică, cu mult înainte ca situația să devină mai gravă.

Prin comparația Adrian Veștea a făcut vineri o conferință de presă prin care să anunțe… printre altele că era suspect de coronavirus! Este adevărat că rezultatul a fost negativ, că președintele Consiliului Județean s-a autoizolat pentru două săptămâni, dar reamitim prima dată a dorit să comunice acest fapt printr-o conferință de presă. Vedeți articolul:

Situația testării în România: 2.929 teste efectuate până pe 14 martie
Kiturile de rRT-PCR sunt, astfel, o resursă indispensabilă în gestionarea corectă a epidemiei. În România, în urma inventarierii stocului, autoritățile declară că există pentru acest moment suficiente kituri de testare dar care vor fi suplimentate pe măsură ce sunt utilizate.
Sunt 7 centre în care se realizează testarea, din București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj. Până pe data de 12 martie, au fost lucrate 1.921 de teste, dintre care majoritatea au condus la rezultate negative. Până pe 14 martie, numărul de testări efectuate a ajuns la 2.929, dintre care 2.827 au avut rezultat negativ.

Cine trebuie să fie testat și când
Potrivit Ghidului Organizației Mondiale a Sănătății, “decizia de a realiza un test trebuie să se bazeze pe factorii clinici și epidemiologici existenți și pe evaluarea probabilității infecției. Testarea rRT-PCR a persoanelor asimptomatice sau a contacților cu simptome ușoare poate fi luată în considerare pentru evaluarea persoanelor care au fost în contact cu un pacient diagnosticat cu COVID-19. Protocoalele de screening trebuie adaptate situației locale”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.