Deputatul brașovean Gabriel Andronache critică decizia CCR de respingere a revocării Avocatului...

Deputatul brașovean Gabriel Andronache critică decizia CCR de respingere a revocării Avocatului Poporului

0 108

Curtea Constituțională a României a respins cu majoritate de voturi schimbarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Numită în această funcție în vremea dominației copioase a lui Dragnea asupra Parlamentului, Renate Weber este o cunoscută pârghie de putere inserată de George Soroș în România. Ea a fost chiar președintele Fundației Soroș pentru o Societate Deschisă în perioada 1998-2005, fiind impusă de magnatul maghiar-american regimului Băsescu, împreună cu Monica Macovei și Codruța Kovesi. În anul 2000 a fost numită de lobby-ul lui Soroș la CEDO judecător ad-hoc, fiind unul dintre magistrații controlați de Soroș în instituțiile de Justiție europene. Ulterior i-a fost impusă lui Dragnea de aceleași structuri soroșiste în funcția de Avocat al Poporului.

Andronache a identificat carențe ale deciziei CCR
,,Comentând asupra motivării Curții Constituționale deputatul brașovean constată următoarele:
1.CCR scrie negru pe alb că…CCR a greșit în 2012 când a respins ca inadmisibilă contestația de atunci la hotărârea majorității PSD de revocare a dlui Gheorghe Iancu, Avocat al Poporului. Oare peste 10 ani vor spune că au greșit în 2021?!
2.CCR spune că legea este neclară. În baza acestei motivări și-a permis să stabilească cu de la sine putere limite în raport cu care să „judece” Hotărârea Parlamentului. Și normal… stabilind regulile jocului a constatat că în raport cu limitele stabilite de ea (necunoscute Parlamentului) hotărârea Parlamentului este neconstituțională.
3.CCR stabilește…încă o dată limite de apreciere… Parlamentului (neavând nicio normă constituțională pentru a face așa ceva) și mai rupe o halcă din corpul dispoziției constituționale „unica autoritate legiuitoare” atribuită Parlamentului, pe care CCR și-o atribuie sieși, consolidând caracterul de legiuitor pozitiv pe care și-l creează neconstituțional, încet dar sigur, Curtea Constituțională.
4. CCR mai zice că Parlamentul a utilizat sintagme care ar deriva din interpretarea necorespunzătoare a legii…interpretare dată însă nelegitim de CCR pentru că majoritatea membrilor CCR uită că una dintre funcțiile Parlamentului este tocmai INTERPRETAREA OFICIALĂ a actelor normative în vigoare!

Superimunitate absolută pentru un superavocat al poporului
Concluzie: să așteptăm 10 ani până când vor spune, din nou, că în anul de grație 2021, au greșit!
Până una-alta Avocatul Poporului s-a ales prin motivarea de azi cu… imunitate deplină (scrisă negru pe alb în decizie)”, postează Gabriel Andronache pe facebook.
Menționăm că și judecătorii CCR beneficiază în acest moment de superimunități, superindemnizații și sunt mai presus de lege, nici măcar supermagistrații.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.