Deputatii europeni se intalnesc cu presedintii Gazprom si Naftogaz

Deputatii europeni se intalnesc cu presedintii Gazprom si Naftogaz

0 87

Comisia pentru Afaceri Externe (AFET) a Parlamentului European va avea o reuniune extraordinara, in data de 8 ianuarie 2008, in contextul disputei dintre Rusia si Ucraina privind reducerea sau chiar sistarea furnizarii cu gaze. La reuniune vor participa Aleksey Miller, presedintele Gazprom si Oleh Dubyna, presedintele Naftogaz, compania ucraineana de gaz. Reuniunea va avea loc in sala ASP 5G3, intre orele 11.00 -12.30.
Reuniunea va fi co-prezidata de Adrian Severin (PSE, Romania), presedinte al delegatiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Parlamentara UE-Ucraina si Ria Oomen-Ruijten (PPE-DE, Olanda), presedinte al delegatiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Parlamentara UE-Rusia.
La reuniune vor mai participa Constantin Cosacev, presedinte al Comisiei pentru afaceri externe din Duma ruseasca, Iuri Lipatov si presedintele Comisiei pentru energie din Duma. Ucraina va fi reprezentata si de Hryhoriy Nemyria, vice-premier, Iuri Progan, ministrul energiei si Boris Tarasiuk, presedintele Comisiei pentru integrare europeana din parlamentul ucrainean.
„Este imperioasa rezolvarea cat mai rapida a actualei crize, astfel incat furnizarea gazului sa revina la cote normale in Romania si in celelalte state europene afectate in prezent. In caz contrar, se va ajunge la grave tulburari ale vietii cotidiene a cetatenilor si ale functionarii unitatilor industriale, in conditiile in care lumea se afla deja sub presiunea crizei economico-financiare globale”, a declarat eurodeputatul Adrian Severin.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.