Depunerea cererilor pentru ajutorul de incalzire

Depunerea cererilor pentru ajutorul de incalzire

0 192

Familiile si persoanele singure cu venituri de pana la 500 de lei pe membru de familie, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei eneegie termica in sistem centralizat/gaze naturale vor beneficia si anul acesta de ajutor in conformitate cu OUG 57/2006, in perioada noiembrie 2007-martie 2008.


Titularul ajutorului – persoana care completeaza cererea de acordare a ajutorului pentru incalzirea locuintei trebuie sa fie proprietarul locuintei sau titularul contractului de inchiriere al acestuia, ori alt membru de familie major si legal imputernicit de catre proprietarul locuintei sau de titularul contractului de inchiriere ori, dupa caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a implinit varsta de 18 ani.


Cuantumul ajutorului este:


– in suma fixa (pentru cei care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale) in raport cu venitul net mediu lunar de? membru de familie, respectiv al persoanei singure si reprezinta sume lunare intre 210 si 15 lei


– prin compensarea procentuala, intre 100% si 10%, a valorii efective a facturii la energie termica? in raport cu venitul net mediu lunar de? membru de familie, respectiv al persoanei singure (pentru cei care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica in sistem centralizat)


Dreptul la ajutorul de incalzire se stabileste incepand cu luna in care a fost depusa cererea si declaratia pe propria raspundere. Acordarea ajutorului se face pe baza de cerere, insotita de declaratia pe proprie raspundere privind componenta familiei si veniturile acestora.


Formularele de cerere si declaratia pe proprie raspundere sunt puse la dispozitia solicitantilor de catre furnizorul de energie termica in sistem centralizat (prin intermediul asociatiilor de proprietari) si de furnizorul de gaze naturale (la sediul asociatiilor de proprietari si la casieriile Distrigaz)


?


Cererea va fi insotita de urmatoarele :


– documente doveditoare privind componenta familiei – B.I., C.I., C.I.P., certificat de nastere (pentru copiii sub 14 ani), acte care sa ateste situatia minorilor care nu locuiesc cu parintii – curatela, tutela, plasament, hotarare de incredintare;


– permis de sedere temporara/permanenta? sau document de identitate pentru cetatenii straini sau apatrizi cu domiciliul sau resedinta in Romania;


– acte privind veniturile familiei sau persoanei singure – adeverinta de venit, cu venitul net realizat in luna septembrie 2007, copie dupa cuponul de pensie/indemnizatie din luna? septembrie 2007;


– dupa caz, adeverinta de la Administratia Financiara care sa ateste veniturile din luna septembrie 2007 ;


– contract de inchiriere, dupa caz.


– codul titularului de contract insotit de stampila asociatiei de?? proprietari/locatari la care este arondat titularul si semnatura reprezentantului asociatiei (pentru cei care folosesc energie termica in sistem centralizat)


– codul de client insotit de stampila asociatiei de?? proprietari/locatari la care este arondat titularul si semnatura reprezentantului asociatiei (pentru cei care folosesc gaze naturale? in regim de asociatie)


– copie dupa ultima factura Distrigaz (pentru consumatorii individuali care folosesc pentru incalzirea locuintei gaze naturale).


Cererile se depun incepand cu data de 08.10.2007 la sediul CET din? Str. Parcul Mic nr. 23-25 (Luni – Vineri 7.30 – 19.00) si la sediul Distrigaz Sud, str. Avram Iancu nr. 52-54, (Luni – Vineri 16.00 – 19.30).


Pentru informatii suplimentare, cei interesati pot apela nr. de telefon 0268/547721 int. 15.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.