Depou dezafectat

Depou dezafectat

0 122

De faspt este impropriu spus depou. In acea locatie a functionat, pana acum cativa ani, Atelierul Zonal CFR, un fel de policlinica-spital pentru vagoane bolnave. Insa acest atelier nu-si mai avea locul intre blocuri si si-a incetat activitate, la fel cum si-a incetat-o si Rafinaria, Fabrica de Mobila si, in curand, si IUS.
Pe locul fostului atelier au ramas ceva cladiri si o gramada de fier vechi, ocupand un spatiu ce poate fi destinat mai folositor.
Primaria Brasov, prin glasul primarial, zice ca se consulta cu specialistii pentru a stabili ce sa puna in loc: Spatii de joaca pentru copii, loc de parcare sau blocuri, caci riveranii vor sa stie la ce sa se astepte invecinatatea lor, dupa cum a sunat interpelarea consilierului Gabriel Andronache la ultimul plen al CL.
La care primarul G.Scripcaru a raspuns: „Cand am executat lucrarile de asfaltare pe bd. Garii am dezafectat si calea ferata existenta in zona, care, oricum, nu mai era functionala. Acum se deruleaza procedura pentru o noua functiune pe locatia fostului depou si intentia este de a se realiza locuinte.”
Pai se putea altceva? Doar este cunoscuta alergia primariala fata de spatiile verzi. Un parc, combinat cu vreo doua miniterenuri de sport, ca sa aiba si copii din zona – foarte multi ca numar – unde sa-si consume cu folos energia, si sa aiba si oamenii unde sa mai iasa la o parola, in tihna, ar ramane intepenit in gatul primarului. Chiar si o parcare sub si supraterana, la suprafata cu ronduri de flori si cu arbusti, ar fi fost mult mai nimerita – ar fi putut salva parcul „Titulescu” de la distrugere – rezolvand multi posesori de autoturisme, mai ales din zona.
Dar nu, mai bine otel, beton si asfalt cat cuprinde, ca de aia suntem la oras!
Consiliul local este, din pacate, in majoritate, supusi ai Principatului Scripcaru, asa ca acesta isi poate impune usor vrerea. Dar poate, totusi, mai exista si printre acesti supusi ceva minti mai luminate, care sa desfaca raul de bine si sa voteze pentru libertatea aerului mai curat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.