Democratii cauta aliati pentru perioada post-referendum

Democratii cauta aliati pentru perioada post-referendum

0 207

Constienti ca numai cu ajutorul PLD-istilor nu vor putea face mare lucru in Parlament, democratii tatoneaza terenul si in alte directii. Vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a declarat ca, imediat dupa referendum, PD este dispus sa colaboreze cu PSD pe plan parlamentar in adoptarea unor acte normative de interes general, cum ar fi legea privind votul uninominal sau cea pentru modificarea Constitutiei. „Nu putem vorbi de o asociere cu PSD in ce priveste guvernarea in acest moment. Dupa alegeri vom discuta atunci in functie de rezultatele care vor fi consemnate la data respectiva. Deocamdata, nu vrem sa avem niciun fel de alianta nici preelectorala, nici postelectorala aprioric”, a declarat Oltean.


Democratul a precizat ca, pana la noi alegeri parlamentare, PD va ramane un partid de opozitie, fara a realiza vreo majoritate cu actualele forte politice.


?


Insa, presedintele PSD, Mircea Geoana, a negat informatiile despre o intelegere PSD-PD in vederea crearii unei noi majoritati parlamentare, declarand ca PD trebuie mai intai sa se descotoroseasca de proprii oligarhi. Geoana a catalogat drept „nimic mai fals” informatiile aparute in presa centrala cu privire la o „asa-zisa” intelegere intre PSD si PD, acestea fiind „o alta intoxicare” lansata de Basescu si de democrati.


Intrebat daca PSD este dipus sa se aseze la masa negocierilor cu PD pentru realizarea acelui consens politic mentionat de presedintele suspendat, Geoana a declarat ca „nu este nevoie de Traian Basescu” pentru a face o majoritate parlamentara care sa accepte votul uninominal, modificarea Constitutiei si alte masuri de reforma politica.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.