Demisiile din Guvernul Dăncilă continuă – Darius Vâlcov a plecat și el

Demisiile din Guvernul Dăncilă continuă – Darius Vâlcov a plecat și el

0 91

Darius Vâlcov, unul din cei mai contraoversați specialiști, a demisionat luni din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Decizia privind eliberarea din funcție a fost publicată în Monitorul Oficial.
Demisia lui Vâlcov nu este surprinzătoare, în condițiile în care acesta este unul dintre oamenii cei mai apropiați lui Liviu Dragnea, unul dintre realizatorii Programului de guvernare.
După condamnarea lui Dragnea, oamenii săi apropiați sunt înlăturați din funcții, unul câte unul. Săptămâna trecută a fost retrasă din funcția de consilier onorific Anca Alexandrescu. În schimb, a fost numit deputatul Remus Borza, unul dintre cele mai cotroversate personaje ce graviteaza pe lănga Palatul Victoria, deputat (exclus din ALDE), chiar și condamnat în regomul Băsescu.

Darius Vâlcov a fost considerat eminența cenușie a programului economic PSD și artizan al mai multor măsuri economice controversate, ultima funcție cea de consilier al premierului Viorică Dăncilă.
Vâlcov este cel care a gândit și elaborat vestita OUG 114/2018, Taxa pe lăcomie, care a zguduit mai multe sectoare economice (bănci, energie, telecom, fondurile private de pensii). Practic o ordonanță care protejează interesele statului și a cetățeanului român.
Unul dintre cei care i-au fost alături în atacurile sale asupra acestor sectoare este actualul ministru al finanțelor Eugen Teodorovici, amândoi acuzând multinaționalele că jefuiesc România.
În urma unor atacuri foarte dure asupra sistemului bancar, dar și asupra guvernatorului BNR Mugur Isărescu, s-a ajuns în final la înlocuirea RIBOR-ului, unul din instrumentele de jefuire prin credite a cetățeanului. În martie a.c., a atacat BNR, afirmând că își dorește „din tot sufletul” ca noua echipă de la conducerea băncii centrale să fie „una de patrioți”.


Oamenii considerați a lui Darius Vâlcov, înlocuiți rând pe rând: Șefele de la ANAF și Casa de Sănătate au fost schimbate
Președintele ANAF, Mihaela Triculescu, și șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adriana Cotel, au fost schimbate luni din funcție.
La șefia ANAF revine Mirela Călugăreanu, care a mai condus instituția în perioada guvernării Tudose, iar la CNAS a fost numit interimar actualul vicepreședinte Răzvan Teohari Vulcănescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.