Delincventa juvenila este in crestere la Brasov!

Delincventa juvenila este in crestere la Brasov!

0 77

Fata de perioada similara a anului trecut, numarul faptelor penale comise de minori a crescut cu 22%. Ingrijorati de amploarea fenomenului, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si consilierii educativi din scoli cauta solutii de reducere a infractiunilor comise de minori.
Potrivit statisticilor IJP Brasov, din cele 182 de fapte penale inregistrate in 2010, 147 au fost savarsite de tineri cu varste intre 14 si 18 ani. In total, au fost implicati 159 de minori, dintre care 105 implinisera 16 ani. Multi minori se cred la adapost de rigorile legii cand comit infractiuni.
Pentru a preveni infractiunile in care sunt implicati tinerii, Inspectoratul Scolar Judetean Brasov are deja incheiate cateva protocoale cu institutii abilitate.
Si numarul tinerilor cu varste din ce in ce mai fragede consumatori de produse etnobotanice este in crestere. Printre solutiile propuse de autoritati se numara implicarea comunitatii care ar trebuie sa le ofere sprijin copiilor; politistii vor cere patronilor de net-cafe-uri sau baruri sa nu mai permita accesul minorilor in astfel de spatii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.