Degringolada pe autostrada Bucuresti – Brasov (II)

Degringolada pe autostrada Bucuresti – Brasov (II)

0 163

Viceprimarul din Stefanestii de Jos (localitate aflata la 10 kilometri de Bucuresti), judetul Ilfov, sustine ca pentru locuitorii comunei lucrurile nu sunt nici acum foarte clare. „Traseul autostrazii a fost modificat de cinci-sase ori. Cred ca ultima modificare la traseul autostrazii de care am aflat a fost acum vreo luna. Stiu ca s-a refacut planul parcelar, s-a mai extins. Prin demersuri proprii am reusit sa facem rost, in sfarsit, de o harta. Pe teritoriul comunei au inceput lucrari la autostrada in doua zone: la lac si spre zona Dascalu. S-a lucrat in toamna, firma de constructii are organizate puncte de lucru, dar acum, din cauza vremii, lucrarile stationeaza”, ne-a declarat Eugen Paraschiv, viceprimarul localitatii.
Reprezentantii MTI afirma insa ca traseul viitoarei autostrazi a fost stabilit in urma consultarilor cu reprezentantii autoritatilor locale, fiind organizate consultari publice al caror anunt a fost afisat la primarie.
In plus, anuntul a fost publicat in presa inca din 2006, iar listele cu expropriatii s-au afisat la primarii, la vedere. „Nu se poate aduce ca argument nici faptul ca nu ai fost notificat, nici ca nu ai vazut listele la primarie”, sustin cei de la MTI.
„Exproprierea se poate face doar cu dreapta si prealabila despagubire. Efectul exproprierii apare doar dupa publicarea in Monitorul Oficial si intrarea banilor in contul expropriatului.”, a mentionat avocatul Dumitru Radescu.
Criza economico-financiara si prabusirea preturilor terenurilor se pare ca au adus resemnarea in randurile locuitorilor expropriati.
„Are rost sa ma mai judec? Oricum, nimeni nu tine seama de noi. Ni s-au oferit 30 euro/ mp pentru terenuri care erau ofertate la 130 euro/mp”, spune Stefan Nicolae.
La Km 11 al viitoarei autostrazi, langa comuna Dascalu, o parte din lucratori au venit la lucru saptamana trecuta. Din cauza vremii nefavorabile, la sfarsitul anului trecut, lucrarile au fost intrerupte. La fata locului, cinci-sase muncitori transportau cu utilajele grinzi de beton.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.