Deficitul bugetar spre 3-4 la suta din PIB

Deficitul bugetar spre 3-4 la suta din PIB

0 77

Deficitul bugetar pentru anul 2008 s-ar putea situa intre trei si patru la suta din PIB, daca veniturile colectate in decembrie vor fi mai mici decat in noiembrie, a declarat miercuri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
In conditiile in care colectarile la buget vor fi mai mari in decembrie decat in luna precedenta deficitul bugetar se va cifra la 3-3,5 la suta din PIB, a precizat Vosganian.
Pentru 2008, tinta de deficit bugetar a fost stabilita la circa 2,7 la suta din PIB, prin proiectul de buget, ulterior nivelul deficitului fiind diminuat la 2,3 la suta din PIB, prin rectificare de buget.
Dupa primele zece luni din acest an, deficitul bugetului general consolidat a ajuns la 1,61 la suta din Produsul Intern Brut, in crestere fata de soldul negativ de 1,42 la suta din PIB inregistrat in primele noua luni ale anului.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, vineri, dupa Consiliul European de iarna, referindu-se la masurile adoptate pentru combaterea crizei economice mondiale, ca si la noi exista posibilitatea ca deficitul bugetar sa fie depasit in perioada urmatoare.
“Deficitul bugetar este posibil sa fie depasit, nu prin cheltuieli guvernamentale care sunt destinate consumului, ci prin cheltuieli care sunt destinate proiectelor de investitii”, a declarat premierul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.