Declaratiile unui viitor premier

Declaratiile unui viitor premier

0 55

Klaus Johannis,viitorul premier propus, a declarat, dupa intalnirea cu Geoana si Antonescu, scurt si nemteste: “Suntem o adevarata echipa!”
Klaus Johannis a primit garantii de la PNL si PSD ca va avea ultimul cuvant in privinta persoanelor care vor face parte din cabinetul propus. Dupa primul tur al alegerilor prezidentiale, aceasta este una dintre concluziile primei intalniri oficiale dintre primarul Sibiului si liderii Crin Antonescu si Mircea Geoana.
Klaus Johannis a spus, imediat dupa consultarile de ieri de la Palatul Parlamentului, ca in biroul presedintelui Senatului (Mircea Geoana, n. a.) a constatat ca cei trei (el, Geoana si Antonescu, n.a.) formeaza „o adevarata echipa”.
„Este prima intalnire pe care o avem noi trei, dupa primul tur al alegerilor. S-a ajuns la aceasta configuratie dupa discutii foarte serioase. Am avut o discutie foarte buna. Am constatat in tot acest timp, in biroul domnului presedinte al Senatului, nu numai ca suntem compatibili, dar ca suntem o adevarata echipa. Am discutat lucruri de principiu. Nu este nevoie, in aceasta etapa, sa intram in prea multe detalii. Lucrurile trebui rezolvate pe rand, si cred ca dupa alegeri vom avea echipa care sa preia bugetul”, a declarat Johannis, care a anuntat ca azi, de Ziua Nationala a Romaniei, va fi prezent la Timisoara, alaturi de cei doi lideri politici, unde se vor semna documentele care formeaza aceasta alianta.
Johannis a precizat, totusi, ca nu va lua parte la „ceea ce ei numesc campanie electorala.
„La Timiºoara se semneaza documentele, dar nu voi participa la mitingul eletoral”, a mai precizat primarul Sibiului.
Actualul primar al Sibiului nu are de gand sa renunte prea usor la functia de edil, nici daca se va muta la Palatul Victoria.
A spus ca nu a cerut modificarea legii administratiei locale, pentru ca se gasesc solutii.
“Nu am facut aceasta solicitare (despre prelungirea perioadei in care poate opta intre functiile de premier si primar, n.a.), dar sigur va fi un punct in discutie. Insa pentru asta nu voi cere schimbarea niciunei legi. Exista un paragraf care prevede astfel de exceptii. Fiind o structura care nu a mai fost incercata in Romania, evident ca exista riscul – evident, foarte foarte mic – dar totusi exista riscul sa nu functioneze, si atunci trebuie sa avem si o cale onorabila de iesire pentru toata lumea.”

La randul sau, Mircea Geoana a anuntat astazi, dupa intalnirea de la Palatul Parlamentului, ca premierul Johannis „va avea ultimul cuvant la selectarea echipei pe care o va conduce”.
Candidatul PSD la scaunul prezidential s-a declarat „extrem de multumit” de intalnirea de la Palatul Parlamentului, afirmand ca nu s-a discutat despre impartirea portofoliilor.
„Domnul prim-ministru Johannis va avea dreptul sa-si puna amprenta personala pe viitorul sau cabinet”, a completat Geoana.
Sa speram ca trezirea unor politicieni la realitatea sumbra in care se afla tara va duce, impreuna cu un “cap de neamt”, la redresarea Romaniei. Acest lucru nu se va putea implini, desigur, cat ai bate din palme. Va mai trece oarece timp ca sa se construiasca pe ruinele lasate de nesimtiti. Dar este un inceput, un pas important, si speram sa fie de bun augur.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.