Debut anost de Campionat Mondial : Qatar – Ecuador 0-2

Debut anost de Campionat Mondial : Qatar – Ecuador 0-2

0 27

În primul joc al Cupei Mondiale de fotbal, ce are loc în Qatar, echipa naţională a Ecuadorului a învins duminică selecționata gazdă, scor 2-0, partidă ce a contat pentru grupa A. Meciul, la care au asistat 67.372 spectatori, s-a încheiat cu victoria sud-americanilor prin dubla din prima repriză a lui Enner Valencia.  La acest meci arbitrul de rezervă a fost românul Istvan Kovacs. Partida a fost de un nivel modest, la asta contribuind și echipa țării gazdă, care nu a făcut față debutului la un astfel de nivel fotbalistic. De altfel, nicio țară din Asia nu a reușit să câștige la primul meci la un turneu final. Kuweit este singura națiune care a evitat înfrângerea la primul meci la un Campionat Mondial, scor 1-1 cu Cehoslovacia, în 1982. În rest, celelalte 10 echipe au suferit înfrângeri pe linie.

Statistic vorbind, Qatar a fost o excepție, din moment ce gazdele nu au pierdut niciodată în istorie în meciul de deschidere…

Prima ediție a unui Campionat Mondial când țara gazdă a jucat în primul meci s-a întâmplat în 1950, când Brazilia a învins Mexic, scor 4-0. Din 2006, FIFA a decis ca țara gazdă să joace meciurile de deschidere la Campionatul Mondial. 

Germania, Africa de Sud, Brazilia și Rusia nu au fost învinse în meciurile de deschidere. În 2010, la Campionatul Mondial din Africa de Sud, țara gazdă remiza, scor 1-1 cu Mexic. 

Luni, competiția din Qatar continuă cu alte trei meciuri. De la ora 18.00 se joacă, tot în grupa A, Senegal-Țările de Jos, pentru în grupa B să fie programate disputele Anglia -Iran de la ora 15.00 respectiv Țara Galilor -Statele Unite ale Americii de la ora 21.00.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.