DE ZIUA REFERENDUMULUI

DE ZIUA REFERENDUMULUI

0 103

S-a intamplat ca aceast eveniment sa cada tocmai in ziua in care nu circul. Asta ca sa supravietuiesc. De aia am si ajuns ca o camila: o zi mananc, alta nu.


In ziua in care nu circul, ma hranesc spiritual. Bag in mine cascote audio-video.


Astfel am putut admira vocea harnicului nostru presedinte-licurici tocmai cand imi dadea cafeaua in foc. Pe calea undelor presedintele a povestit natiunii cum s-a dus el dis-de-dimineata sa fie primul la urna repartizata familiei Basescu-Licurici. Dupa care a inceput sa indemne poporul la nu stiu ce, pentru ca vocea i-a fost acoperita de muzica vecinilor data la maxim si a carei text era mult mai interesant


N-am mai butonat pe alte scale sau canale pentru ca stiam din campania electorala ce va spune fiecare dintre marii nostril oameni de stat, azi bineinteles cu limba periata.


Si stand eu asa, cuminte si fara ambitii, am avut o revelatie pe fundul cafelei. L-am vazut pe domnul Basescu-Licurici sacrificandu-se pentru Natiune in alt fel decat luptandu-se aiurea cu presa, oligarhi, Parlament si guvern Tariceanu-Motor. Sau cu Voiculescu-Antene ori cu Geoana-Stancamoale. Astia nu meritau atentia sa.


Asa ca din cascavalul flotei si din alte fulgere de aur si-a cumparat un lac, adica o balta mai mare, cu maluri cu tot, ca sa aiba in ce da cu bata de base-ball pana la adanci batranete, fara a pricinui alte stricaciuni. Familia ii va sta prin preajma si cu totii se vor hrani cu pestele din lac. Auzise ca asa procedeaza un trib de pe o insula oceanica dupa ce coboara de pe munte si ca sa scape de betia inaltimilor.


Dupa care Natiunea va imprejmui micul domeniu cu sarma? ghimpata sub tensiune ca oamenii sa nu dea navala sa-i pupe talpile pentru idea avuta. Era sigur ca cel putin trei sferturi din cetateni va dona cate 1 ( un ) kw/h din consumul propriu pentru intretinerea tensiunii din gard, asa ca scapa si de beleaua cu bagatul cotitelor. Iar de jur-imprejur va inflori turismul, caci muti vor veni sa vada minunea.


Doar uneori, in nopti de iarna, se va mai auzi cate un scheunat jalnic si cu ochelari pe sub batranul stejar desfrunzit de la poarta din gard.


Continuarea mi-a scapat pentru ca a venit nevasta-mea sa-mi dea cana cu apa de pranz.


Dar zilele n-au intrat in sac si va voi tine la curent cu orice alte reverii sau oracole.


?


Dan Bota ?


?


? ??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.