De luni se reiau lucrarile la autostrada Transilvania

De luni se reiau lucrarile la autostrada Transilvania

0 155

Veste buna pentru soferii din Romania. Conform spuselor liderului de sidicat al muncitorilor care lucreaza la Autostrada Transilvania, Mihai Lup, de luni se vor relua lucrarile pentru construirea mult visatului drum. Lupta a declarat ca muncitorii au primit asigurari din partea companiei Bechtel ca, pana la sfarsitul lunii aprilie, vor veni la lucru toti cei 2.000 de angajati care s-au aflat in somaj tehnic. „De luni reluam activitatea la Autostrada Transilvania, ceea ce este o veste buna. Oamenii vor veni in etape, pentru ca este necesar sa li se faca protectia muncii, deoarece au lipsit mai mult de 30 de zile”, a spus Lup. Acesta a mai declarat ca Bechtel a dat asigurari ca, pana la sfarsitul lunii aprilie, „tot efectivul de angajati va reveni pe santierul Autostrazii Transilvania”.
Firma americana Bechtel a trimis in somaj tehnic, in lunile decembrie 2008-ianuarie 2009, un numar de 2.000 de angajati. Pe santierul Autostrazii Transilvania au lucrat in acest interval circa 200 de persoane, la intretinere. Purtatorul de cuvant al companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu, afirma, in 13 martie, ca o parte dintre angajati urmau sa revina la lucru in decurs de doua saptamani. Cei care lucrau pe tronsonul 3C Suplacu de Barcau-Bors ar putea sa nu fie rechemati, deoarece in acest an vor fi efectuate lucrari de amploare redusa pe portiunea respectiva, insa ar putea fi transferati pe tronsonul Campia Turzii-Gilau.
Reprezentantii Bechtel si cei ai Ministerului Transporturilor se vor intalni pentru discutii privind programul autostrazii in perioada 2010-2012, iar ulterior va mai exista o intalnire intre cele doua parti, pentru portiunea de autostrada dintre Campia Turzii si Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.